default-image

Κομφούζιο στα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης

Κρήτη
Κομφούζιο στα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "έλα να δεις" στην καρδιά του Ηρακλείου με την πρώτη γεύση από πρωτοβρόχια. Η επέλαση των Ι.Χ. ήταν τέτοια που στο πάρκινγκ του Αρχαιολογικού Μουσείου και το άγαλμα του Ε. Βενιζέλου σημειώθηκε το αδιαχώρητο, με εκατοντάδες τουρίστες να ζουν σκηνές απείρου κάλλους.    

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων προσπαθούν μάταια να αποβιβάσουν τους τουρίστες αφού στα προκαθορισμένα σημεία για στάση τα Ι.Χ. έχουν κάνει κατάληψη με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία να είναι αναπόφευκτη και να κάνει μάλιστα το γύρο του κόσμου, αφού τα φλας έπεσαν βροχή από τους άναυδους ξένους επισκέπτες.

Οι οδηγοί κάνουν όπως-όπως ελιγμούς για να παρκάρουν σε σημεία που τις περισσότερες ημέρες του χρόνου μόνο ελεύθερα δεν είναι… Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι να επιστρέφουν κακήν κακώς στο λιμάνι του Ηρακλείου και οι τουρίστες συχνά σε σύγχυση, όπως περιγράφουν καταστηματάρχες της περιοχής, να ψάχνουν απεγνωσμένα να επιβιβαστούν στο λεωφορείο από το οποίο αποβιβάστηκαν, αλλά επί ματαίω.

Και στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου οι οδηγοί τουριστικά λεωφορεία κάνουν κάθε τουριστική σεζόν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να σταθμεύσουν και να αποβιβάσουν πελάτες. Όπως λένε, λύση αναμένεται να δώσει η τακτική αστυνόμευση.

Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και χρόνια με το κέντρο συχνά να παραλύει κυκλοφοριακά και οι αναρίθμητοι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου να "πληρώνουν τη νύφη".

Της Στέλλας Τερζάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News