Ειδήσεις

Μετά το ρεπορτάζ, "έρχονται" 13 παιδίατροι

Στον "αέρα", επιτέλους, παρά τη σοβαρή καθυστέρηση η προκήρυξη για τους εβδομήντα επικουρικούς γιατρούς, σύμφωνα με πληροφορίες, που περίμεναν εναγωνίως οι Κρητικοί. Μάλιστα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ TV" για τον ένα και μοναδικό παιδίατρο, θα τοποθετηθούν συνολικά 13 παιδίατροι!

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε έβαλε λουκέτο ο ΕΟΠΥΥ για να λειτουργήσει το ΠΕΔΥ, δεν είχε γίνει το παραμικρό τόσο για την κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό όσο και για την ενίσχυση του λιγοστού ιατρικού προσωπικού σε αρκετές ειδικότητες.

«Είναι απαράδεκτο μετά από οκτώ μήνες να μην υπάρχουν οι απαιτούμενοι γιατροί στο νέο σύστημα παρά τις διαβεβαιώσεις του τέως και του νυν υπουργού. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι πολίτες αυτού του τόπου μένουν μετέωροι και απροστάτευτοι και η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναξιόπιστη σε θέματα που αφορούν την ίδια μας τη ζωή», είχε αναφέρει ο Σωκράτης Βαρδάκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Επτά και πλέον μήνες από το λουκέτο του ΕΟΠΥΥ, δεν είχε βγει ακόμα στον "αέρα" η προκήρυξη 900 επικουρικών γιατρών σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 70 αφορούν τις μονάδες ΠΕΔΥ στην Κρήτη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για:

Α) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΧΑΝΙΩΝ

1

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

1

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

5

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ

1

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

1

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

2

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

Β) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ  ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

3

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ

3

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ

3

ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Ή ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ

2

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥΣ

2

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ

1

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

1

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Γ) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

3

ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ

1

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

1

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

1

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

1

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

Ο Α. Γρηγοράκης με το έγγραφο ανα χείρας

Τοποθέτηση το αργότερο σε ένα μήνα

Μόλις σήμερα το θέμα επιλύεται αν και θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος για την κάλυψη των θέσεων. Σύμφωνα με το διοικητή της Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Γρηγοράκη, η κάλυψη των θέσεων θα γίνει το αργότερο σε ένα μήνα.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια