Ειδήσεις

Α. Φώσκολος: Η Ευρώπη μας χρειάζεται (Ηχητικό)

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο το επιστημονικό συνέδριο με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στο θέμα της ενέργειας, καθώς επίσης τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές προεκτάσεις.


Διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ινστιτούτο "The Harry S. Truman Research Institute for the Advancement of Peace". Ομιλητές θα είναι καθηγητές πανεπιστημίων από χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης.


Ανάμεσά τους ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αντώνης Φώσκολος, που θα αναλύσει το θέμα "γεωπολιτικές-γεωοικονομικές εξελίξεις από τα αποθέματα των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο".

Ο καθηγητής μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη έδειξε να είναι βέβαιος για το μεγάλο όγκο αποθεμάτων που κρύβονται νότια της Κρήτης και επεσήμανε πως τα επιστημονικά του δεδομένα συνεπικουρούν τα ονόματα των εταιριών-κολοσσών που ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα.

Η Ευρώπη μας χρειάζεται είπε μάλιστα ενδεικτικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μέχρι σήμερα χειρισμό αυτού του ιδιαίτερα κρίσιμου θέματος από την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Σχόλια