default-image

Απαντήσεις και νέα δεδομένα γύρω από τον "κυτταρικό" θάνατο

Κρήτη
Απαντήσεις και νέα δεδομένα γύρω από τον "κυτταρικό" θάνατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κυτταρικός θάνατος και όλα τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης στην προσπάθεια αποκρυπτογράφησής του θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, το οποίο φιλοξενεί τις επόμενες ημέρες η Κρήτη.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ Κρήτης, το οποίο συγκαταλέγεται στα κορυφαία ερευνητικά κέντρα του κλάδου παγκοσμίως. Γεγονός που ενισχύει τη συνεργασία των Ελλήνων ερευνητών με διεθνή κέντρα επιστημονικής αριστείας των ΗΠΑ, της Ευρώπης, όσο και της Ασίας, που θα εκπροσωπηθούν στο συνέδριο.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στη μελέτη της διαδικασίας της γήρανσης, αναζητώντας πρώτα απ' όλα απαντήσεις για τα αίτια και την αντιμετώπιση νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα εξελιχθούν σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου από τη 1 ως τις 5 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο. Οι σύνεδροι, εκτός από τις σημαντικές ανακοινώσεις που αναμένονται, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μια άλλη εικόνα της Κρήτης που αφορά στην έρευνα και την επιστήμη, όπως επισημαίνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο πρόεδρος του Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ Κρήτης, κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News