default-image

"Θείο δώρο" για τους αγρότες τα υψηλά ποσοστά βροχής

Κρήτη
"Θείο δώρο" για τους αγρότες τα υψηλά ποσοστά βροχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βελτιώνεται ο καιρός από αύριο, αφήνοντας πίσω τα έντονα καιρικά φαινόμενα του σαββατοκύριακου, που δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις, με σοβαρότερο το τροχαίο στην Αγία Πελαγία.

Πάντως, οι βροχές του σαββατοκύριακου αποτέλεσαν "θείο δώρο" για τους ελαιοπαραγωγούς, που περίμεναν τη βροχή πώς και πώς έπειτα από την παρατεταμένη ζέστη.

Τα ποσοστά της βροχής ήταν υψηλά στο νησί μας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Ανωγείων, όπου, σημειώθηκαν βροχοπτώσεις άνω των 40 χιλιοστών, ενώ τιμές άνω των 45 χιλιοστών βροχής σημειώθηκαν και στην περιοχή του νομού Λασιθίου και κυρίως στην περιοχή της Σητείας. Όμως, γενικότερα, υψηλά ποσοστά βροχής σημειώθηκαν, όπως μας είπε ο κ. Λέκκας, και σε άλλες περιοχές.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο κ. Λέκκα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα θα είναι η αυξημένη συννεφιά με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, χωρίς να αποκλείονται οι βροχές στο Ηράκλειο μέχρι το μεσημέρι, ενώ πιο έντονες θα είναι κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7, χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όπως έγινε σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με σήμερα, με τη μέγιστη να μην ξεπερνάει τους 23 βαθμούς κελσίου.

Από την Τρίτη θα υπάρξει αισθητή βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια, αλλά όχι υψηλές θερμοκρασίες, θυμίζοντας σε όλους πλέον ότι διανύουμε φθινόπωρο.

Βάλια Μπούη-Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News