default-image

Πρώτη δικαίωση για τον ΟΦΗ για το άρθρο 99

Ηράκλειο
Πρώτη δικαίωση για τον ΟΦΗ για το άρθρο 99

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ ΟΦΗ στο άρθρο 99, με την εξέλιξη να είναι θετική για την ομάδα του Ηρακλείου.

Με απόφαση του δικαστηρίου, δίνεται παράταση στην προσωρινή διαταγή για πάγωμα των οφειλών, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε το "πράσινος φως" (με την τυπική επικύρωση να εκκρεμεί) για να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, για το κυρίως μέρος της εκδίκασης μετά από μερικούς μήνες.

Έτσι, η ομάδα του Ηρακλείου δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά άμεσα τον αγώνα της, για ανάκληση της απόφασης με την οποία η ΕΠΟ «ακύρωσε» την αδειοδότηση των «ασπρόμαυρων».

Στη σημερινή διαδικασία η ΠΑΕ ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε νομικά από τους Αλέξη Μαυροκουκουλάκη και Βασίλη Κατσίκη, ενώ εκ μέρους της διοίκησης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος, Μάνθος Πουλινάκης, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Μανουσάκης και οι Κώστας Τουγλής, Παναγιώτης Σπυριδάκης.

Το παρών έδωσε ο δικηγόρος των Στάθη Ταυλαρίδη και Γιώργου Γεωργίου, Μηνάς Λυσσάνδρου, εκπροσωπώντας για αυτή την υπόθεση άλλους 11 πρώην ποδοσφαιριστές.

Στην αίτηση της ομάδας του Ηρακλείου δεν συμπεριελήφθησαν ποδοσφαιριστές, προπονητές και μάνατζερ, γεγονός που διαφοροποιεί κάποια δεδομένα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπου της Εφορίας. Εμφανίστηκε θετικός για την υπαγωγή της ΠΑΕ, τονίζοντας ότι οι οφειλές μπορούν να διακανονιστούν με περισσότερες δόσεις (σύμφωνα με πληροφορίες 90 τον αριθμό).

Από κει και πέρα, χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ, Μανόλη Βασιλάκη για το πώς έχει σήμερα η κατάσταση: «Έχει γίνει μείωση εξόδων πάνω από 55% ενώ την τελευταία λογιστική περίοδο η ΠΑΕ είχε κέρδη 255.000 ευρώ. Κατατέθηκαν οι τελευταίοι ισολογισμοί. Δεν έχουμε σκοπό να χρεώνουμε κανέναν. Μέσω των ισολογισμών αποδεικνύεται τι στον ΟΦΗ τα τελευταία δυο χρόνια οι πρώην ποδοσφαιριστές έχουν πάρει τόσα χρήματα που δεν είχαν πάρει όταν έπαιζαν. Εμείς ζητάμε την επιμήκυνση των δόσεων και την ευκολία στην αποπληρωμή των οφειλών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News