default-image

«Καθάρισε» ο Μακ για τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
«Καθάρισε» ο Μακ για τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζει το αήττητο σερί του ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού και έπιασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο «δικέφαλος» που ήταν νωθρός μέχρι την επίτευξη του γκολ (36' πεν. Μακ), ανέβασε ανά διαστήματα την απόδοσή του, ωστόσο, πραγματοποίησε εμφάνιση κάτω του μετρίου, η οποία δεν του στοίχησε μιας και δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου από τους γηπεδούχους και πήρε «σβηστός» ένα ακόμα «τρίποντο».

Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε το πρώτο ημίωρο, ψάχνοντας να βρει ρυθμό. Χωρίς φαντασία, με αρκετά αβίαστα λάθη και δίχως ορθολογική ανάπτυξη που θα του επέτρεπε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος. Ό,τι ακριβώς ίσχυε και για τον Παναιτωλικό, που ήταν μεν μαχητικός, αλλά επί της ουσίας δεν δημιούργησε κανέναν κίνδυνο στην αντίπαλη εστία.

Οι «ασπρόμαυροι» χρειάστηκαν την επινόηση του Περέιρα και μια προσωπική ενέργεια του Μακ για να αποκτήσουν το προβάδισμα. Ο Σλοβάκος κέρδισε και αξιοποίησε το πέναλτι, ενώ λίγο αργότερα από μία ακόμα περίτεχνη ενέργειά του, ήρθαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα με τον Αθανασιάδη, αλλά ο Ράφαελ έδιωξε με υπερένταση.

Ο Χάβος δεν άργησε να κάνει τις κινήσεις του από τον πάγκο, δίχως όμως ν' αναμορφώνει την εικόνα της ομάδας του. Ο Μακ συνέχισε να αποτελεί βασική πηγή κινδύνου και έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτή τη φορά δεν μέτρησε το γκολ, αφού ξεκίνησε την προσπάθειά του από οριακή θέση οφσάιντ.

Ατυχή κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Βίτορ, με τον Πορτογάλο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας του Παναιτωλικού, αλλά την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Όσο δεν ερχόταν το γκολ που θα "κλείδωνε" τη νίκη για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, τόσο παρέμενε ρευστή η κατάσταση. Μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τον Κατσικά να σώζει σωτήρια το πλασέ του Άλβες.

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κουτρομάνος (46' Μπεχαράνο), Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Μορένο (46' Καπέλ), Θεοδωρίδης (74' Βασιλείου), Άλβες

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέϊρα (56' Τζιόλης), Μακ, Σαλπιγγίδης (87' Κίτσιου), Αθανασιάδης (78' Παπαδόπουλος)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News