default-image

Διχάζει τη Μεσαρά η βιομάζα - Αποσύρθηκαν επενδυτές

Κρήτη
Διχάζει τη Μεσαρά η βιομάζα - Αποσύρθηκαν επενδυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα βήμα "μπρος", δέκα πίσω για την πολυσυζητημένη επένδυση μονάδων βιομάζας και βιοαερίου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Οι επενδυτές, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, αποσύρουν πλέον ο ένας μετά τον άλλο τις αιτήσεις.

Ο επίμαχος σχεδιασμός ανοίγει την "πόρτα" για την υλοποίηση έως και 30 αντίστοιχων επενδύσεων στο νησί. Ήδη πάντως, τρία από τα 119 αιτήματα έχουν αποσυρθεί.

«Συνταγή της καύσης υπολειμμάτων»

Όλα αυτά μόλις ενάμιση μήνα μετά την τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, από την οποία δεν έλειψαν οι έντονες επικρίσεις, τα πυρά και η άγνοια προγραμματισμού από πλευράς παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Πολέμιοι της μεθόδου είχαν τονίσει κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής ενέργειας ουσιαστικά βασίζεται στη συνταγή της καύσης υπολειμμάτων. Μια συνταγή, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν εκπρόσωποι της παράταξης "Μια Κρήτη", αντι-περιβαλλοντική, η οποία αντιτίθεται στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Διχασμένη η Μεσαρά

Ο ασκός του Αιόλου με φόντο το βιοαέριο και τη βιομάζα έχει ανοίξει προ πολλού στη Μεσαρά, με την τοπική κοινωνία να παρουσιάζεται διχασμένη μπροστά στο μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο.

H Περιφέρεια, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, με την προστασία του περιβάλλοντος να είναι στις προτεραιότητές της.

Της Φωτεινής Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News