default-image

"Αντάρτικο" δημάρχων της Κρήτης για την αξιολόγηση

Κρήτη
"Αντάρτικο" δημάρχων της Κρήτης για την αξιολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ορίζεται η Τρίτη, καθώς ξεκινά νέος κύκλος σφοδρών αντιδράσεων με αφορμή τον επανέλεγχο των συμβάσεων υπαλλήλων στους δήμους, τη στιγμή που κύκλοι μιλούν για κρυφή ατζέντα απολύσεων στη τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία αποτελεί μεγάλη δεξαμενή απολύσεων από τις 6.500 που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του χρόνου.   

Μαζικές απολύσεις πίσω από την επίμαχη διαδικασία διαβλέπουν 19 δήμαρχοι απ' όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών οι δήμαρχοι Ανωγείων και Σφακίων, κ. Καλλέργης και Πολάκης, οι οποίοι αρνήθηκαν να στείλουν στοιχεία προς το αρμόδιο υπουργείο, σε μια προσπάθεια στήριξης των εργαζομένων.

«Αρνούμαι την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση»

«Αρνούμαι όπως και άλλοι δήμαρχοι της χώρας να συμμετέχουμε στην ψευδεπίγραφη αξιολόγηση του αρμόδιου υπουργείου, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που θέλει υποχρεωτικά να βγάλουμε το 15% των υπαλλήλων μας ανάξιους και άχρηστους προκειμένου να δικαιολογηθεί η αυριανή τους απόλυση», αναφέρει ο δήμαρχος Σφακίων. «Καλούμε το υπουργείο να μην "μπερδεύει" αυτή τη διαδικασία της… "αξιολόγησης" με τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών που έτσι και αλλιώς έχουν διενεργήσει στο παρελθόν οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ. Δε θα συμπράξω σε ειλημμένες αποφάσεις που διαλύουν τους δήμους και σπρώχνουν τους εργαζόμενους στην ανεργία».

Από την άλλη, αρκετοί δήμοι της χώρας εκφράζουν τη πεποίθησή τους ότι τα επίμαχα στοιχεία τα οποία καλούνται να αποστείλουν στο υπουργείο δε συνδέονται με αξιολόγηση, διαθεσιμότητα και απολύσεις, όπως υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

«Συγκάλυψη στο αντάρτικο 19 δημάρχων»

Πάντως, το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο, με τη κυβέρνηση να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική συγκάλυψη στο αντάρτικο 19 δημάρχων και να μιλά για συνδρομή σε παρανομία.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως οι επίορκοι, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, μπορούν να εντοπιστούν με έναν απλό έλεγχο από το ΑΣΕΠ.

«Προχωρήστε σε καταλήψεις»

Η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και να προχωρήσουν σε καταλήψεις των δημαρχιακών μεγάρων.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, η οποία αντιδρά και σε άλλα ζητήματα, όπως η πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News