Ειδήσεις

Θα σφραγίζουν καταστήματα και θα αφαιρούν άδειες

Ευρεία σύσκεψη για τους ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου.

Στη συνάντηση εξετάστηκε όλο το ζήτημα που έχει να κάνει με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά και την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο 4249/2014, η αστυνομική Αρχή του τόπου της έδρας αυτών των καταστημάτων έχει πλέον την ευθύνη σφράγισής τους για δέκα μέρες, εφόσον εντός έτους βεβαιωθούν από αστυνομικού τρεις παραβάσεις. Αντίγραφο της απόφασης σφράγισης του καταστήματος και της σχετικής έκθεσης κοινοποιούνται αυθημερόν στον κατά τόπο αρμόδιο δήμο, ο οποίος οφείλει στο χρονικό αυτό διάστημα να εκδώσει την απόφαση αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Αποφασίστηκε να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία αυτών των καταστημάτων, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, με επιβολή των διοικητικών κυρώσεων που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Ο δήμος από την πλευρά του θα παραχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία τον εξοπλισμό της πρώην Δημοτική Αστυνομίας, το προσωπικό της οποία αναλαμβάνει το βάρος των ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα θα δοθούν στην ΕΛ.ΑΣ. τα δίκυκλα μηχανάκια καθώς και οι ασύρματοι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Αναστασάκης, Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός και Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος κ. Νίκος Χριστοφάκης, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κ. Γιώργος Κονσολάκης, οι διοικητές του Α' και Β' Αστυνομικών Τμημάτων. κύριοι Βισκαδούρος και Πικράκης. και εκπρόσωπος από το Υγειονομικό.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια