default-image

Νέα σχολική χρονιά στα ερείπια

Κόσμος
Νέα σχολική χρονιά στα ερείπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος τέλειωσε και ακόμα και αν το δάκρυ δεν έχει στερέψει, στα ερειπωμένα σπίτια, τα παιδικά χαμόγελα επέτρεψαν στα σχολεία της Γάζας.

Όμως οι μνήμες από την πρόσφατη αιματοχυσία που διήρκησε 51 ημέρες δεν έχουν σβήσει και ούτε θα σβήσουν ποτέ. Περισσότεροι από μισό εκατομμύρια μαθητές ξεκίνησαν τη φετινή σχολική χρονιά στα Παλαιστινιακά εδάφη κρατώντας στα χέρια τις φωτογραφίες των συμμαθητών τους που δεν θα καθίσουν στα θρανία δίπλα τους.

Γιατί έπεσαν νεκρά από τις οβίδες και τους πυραύλους των Ισραηλινών. Μεταξύ των σχολείων στα οποία χτύπησε το πρώτο κουδούνι είναι εκείνο στην πόλη Χαν Γιούνις, που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τους βομβαρδισμούς και ξαναχτίστηκε από τους άνδρες των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Σύρος υπουργός Παιδείας, έχει αναλάβει την ειδική εκπαίδευση των δασκάλων, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τα ψυχικά τραύματα που μοιραία ταλαιπωρούν πολλούς από τους μαθητές. Παρά το γεγονός ότι οι ελλείψεις είναι πολλές και σε κάθε τάξη συνωστίζονται 60 μαθητές, αυτό δεν τους κάνει να χάνουν τον ενθουσιασμό τους αποδεικνύοντας ότι η ζωή συνεχίζεται ακόμη και αν αυτό πρέπει να γίνει πάνω στα ερείπια.

Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος οργανισμός του ΟΗΕ λειτουργεί 252 σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ 90 από αυτά μετατράπηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου σε καταφύγια για περίπου 300.000 εκτοπισμένους. Κανείς δεν ξεχνάει τη φρίκη και το παγκόσμιο σοκ από τις επιθέσεις σε ορισμένα από αυτά τα σχολεία όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες παιδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News