default-image

Την Πέμπτη η πολύκροτη δίκη για το 1 εκατ. ευρώ

Κρήτη
Την Πέμπτη η πολύκροτη δίκη για το 1 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται τελικά να εκδικαστεί η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης του περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του πρώην Δήμου της Νεάπολης.

Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διέκοψε λόγω του προχωρημένου της ώρας που πέρασε εξαιτίας άλλων υποθέσεων που προηγούνταν.  

Στο εδώλιο για 1 εκατ. ευρώ

Η ειδική ταμίας και τα τέσσερα ακόμη άτομα από τον πρώην Δήμο Νεάπολης είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για την υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ.

Η ειδική ταμίας, που είναι προσωρινά κρατούμενη περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με το συνήγορό της έχει αναλάβει την ευθύνη για την υπεξαίρεση μόνο ενός μέρους των χρημάτων και συγκεκριμένα για 237.000 ευρώ.

Ο πρώην δήμαρχος και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης, υπενθυμίζεται πως το Σεπτέμβριο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, ενώ και οι υπόλοιποι 4 κατηγορούμενοι από τις υπηρεσίες του πρώην Δήμου μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν και εκείνοι ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η ακροαματική διαδικασία μετατέθηκε για την Πέμπτη το πρωί στις 9, οπότε και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα αποφασίσει για το ποιος είναι ένοχος και ποιος αθώος.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News