Ειδήσεις

Σε ράφια σούπερ-μάρκετ της Πολωνίας τα κρητικά προϊόντα

Με 29 κωδικούς προϊόντων και συγκεκριμένα ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά, ελιές, πάστα ελιάς, σάλτσα ντομάτας, αλάτι, προβάλλεται από σήμερα ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης στη μεγαλύτερη αλυσίδα τροφίμων "ντελικατέσεν" στην Πολωνία.

Πρόκειται για την εταιρεία λιανικού εμπορίου τροφίμων "Alma" που διαθέτει 44 καταστήματα-σούπερ μάρκετ στις μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας. Η θετική εξέλιξη για το εξαγωγικό εμπόριο της Κρήτης και την οικονομία της είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου, σε συνεργασία με τη πρεσβεία μας στη Βαρσοβία, όταν τον Οκτώβριο του 2013 είχαν προσκληθεί στην Κρήτη εισαγωγείς τροφίμων στη Πολωνία.

Μάλιστα το "πρότζεκτ" προώθησης κρητικών προϊόντων στα ράφια της "Alma" θα έχει διάρκεια 24 μήνες, ενώ για την προώθησή τους η εταιρεία διανέμει χιλιάδες διαφημιστικά φυλλάδια στις περιοχές της Πολωνίας όπου λειτουργεί καταστήματα.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη, με κρητικές επιχειρήσεις που για πρώτη φορά εξάγουν τα προϊόντα τους στην πολωνική αγορά, μέσω μιας μεγάλης εταιρείας "ντελικατέσεν", την "Alma".

Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση των κρητικών ποιοτικών προϊόντων στα ράφια της "Alma". Να ευχαριστήσουμε την πρέσβη μας στη Βαρσοβία Τασία Αθανασίου, και τον αρμόδιο για εμπορικά θέματα κ. Γιαννούλη, που βοήθησαν σε αυτή μας την προσπάθεια. Είναι η πρώτη φορά που εξελίσσεται στην Πολωνία τέτοια ενέργεια για την προώθηση κρητικών προϊόντων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνεργασία θα πάει πάρα πολύ καλά», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

Ευχαριστίες στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, και την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, για το άνοιγμα της πολωνικής αγοράς στα κρητικά προϊόντα εξέφρασαν εξαγωγείς του νησιού.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική, στοχευμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης στην πολωνική αγορά. Αφορά ένα "πρότζεκτ" 24 μηνών τοποθέτησης προϊόντων μας στα ράφια της πολωνικής αλυσίδας, ενώ οι συμμετέχουσες εταιρείες επένδυσαν σημαντικό χρηματικό κεφάλαιο όσο και χρόνο για να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, που ευχόμαστε να μας δικαιώσει», ανέφερε ο εξαγωγέας Γιώργος Γιαννουλάκης.

«Συμμετέχουμε στην εξαγωγική προσπάθεια με ελαιόλαδο. Ευχαριστίες στην Περιφέρεια, γιατί η προσπάθεια αυτή εκτιμάμε ότι θα έχει συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι τα καταστήματα της "Alma" πουλάνε μόνο ποιοτικά προϊόντα, σε μια χώρα που καθημερινά αναπτύσσεται και αυξάνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της», επισήμανε ο εξαγωγέας Ελευθέριος Ρενιέρης.

«Η Κρήτη, η Ελλάδα, παράγει άριστα ποιοτικά προϊόντα. Όταν υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών και φορέων της Αυτοδιοίκησης τότε μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Πιστεύω να εξελιχθεί θετικά η συνεργασία αυτή στην Πολωνία», τόνισε ο εξαγωγέας ελαιολάδου Μανόλης Βασιλάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας μας στην Πολωνία, για πρώτη φορά διοργανώνεται στην πολωνική αγορά παρόμοιο πρόγραμμα προώθησης, πιστοποιώντας τόσο τις μεγάλες δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και το ενδιαφέρον των Πολωνών καταναλωτών για επώνυμα ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια