Ειδήσεις

Το Μουσείο "Λυχνοστάτης" στα 10 κορυφαία της χώρας

Το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης "Λυχνοστάτης" εκπροσωπεί και φέτος την Κρήτη ανάμεσα στα 10 κορυφαία μουσεία της Ελλάδας, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το TripAdvisor, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο, με εκατομμύρια χρήστες καθημερινά.

Φέτος, μάλιστα - μετά την 8η περσινή θέση - κατατάσσεται 3ο στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών ανάμεσα σε 300 περίπου ελληνικά μουσεία, αμέσως μετά το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ ακολουθούν σημαντικά μουσεία, όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η διάκριση αυτή καθώς και το πιστοποιητικό αριστείας που έλαβε το Μουσείο στηρίζεται στα θετικά σχόλια και στις υψηλές βαθμολογίες που αποκόμισε από επισκέπτες του, οι οποίοι μετά την επίσκεψή τους καταχώρισαν τις αξιολογήσεις τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η λίστα κατάταξης αριθμεί τα 10 κορυφαία μουσεία της Ελλάδας και συγκροτήθηκε βάσει ενός αλγόριθμου ο οποίος ελέγχει την ποιότητα και ποσότητα των αξιολογήσεων των επισκεπτών των μουσείων σε διάρκεια ενός χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο "Λυχνοστάτης" εδώ και χρόνια παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των επισκεπτών πανελλαδικά στην κατηγορία των λαογραφικών μουσείων.

Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια των επισκεπτών του Μουσείου στην ιστοσελίδα TripAdvisor τα οποία αναφέρονται στον πλούτο των συλλογών, στο μουσειολογικό στήσιμο που επιτρέπει τη βιωματική προσέγγιση, στην ποιότητα των υπηρεσιών, στη χρήση νέων τεχνολογιών, στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αποπνέει ο χώρος, στην έμφαση στην οικολογική διάσταση και το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

«Δεν είναι απλά μια έκθεση αντικειμένων. Είναι μια έκθεση αγάπης για τη ζωή, για τους άλλους και για την ομορφιά, που εκφράζεται μέσα από το έργο ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την καθημερινή τους ζωή ως τέχνη», «η καλύτερη μουσειολογική προσέγγιση και χωροθέτηση με έμφαση στη λεπτομέρεια και στην αυθεντική παρουσίαση», «πλούσιες συλλογές που επεξηγούνται από ενημερωτικές συσκευές ακουστικής ξενάγησης», «ολόκληρο το μουσείο εμπνέει καθώς είναι μια όαση μέσα στην τουριστική φρενίτιδα της Χερσονήσου», γράφουν σε κάποια από τα σχόλιά τους στο TripAdvisor οι επισκέπτες του Μουσείου "Λυχνοστάτης".

Ολόκληρη η λίστα, που μπορεί κανείς να δει στο http://www.tripadvisor.com.gr/TravelersChoice-Attractions, έχει ως εξής:

1. Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα

2. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα

3. Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης "Λυχνοστάτης", Χερσόνησος

4. Μουσείο Βασιλικών Τάφων Βεργίνας, Βεργίνα

5. Μουσείο Δελφών, Δελφοί

6. Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα

7. Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, Ρόδος

8. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Αθήνα

9. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα

10. Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Ολυμπία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια