default-image

Παραδομένη πόλη - Εγκλωβισμένοι πολίτες (photos)

Ηράκλειο
Παραδομένη πόλη - Εγκλωβισμένοι πολίτες (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι μία από τις πολλές εικόνες τρέλας που καταγράφονται καθημερινά στο κέντρο του Ηρακλείου με φόντο την παράνομη στάθμευση και φέρνουν σε αδιέξοδο τους πολίτες, που ούτε πεζοί δεν μπορούν να κινηθούν.

Η φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του neakriti.gr είναι χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει καθημερινά στη Ρούσσου Χούρδου. Μηχανάκια παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια, δεν επιτρέπουν τη διέλευση σε κανένα πεζό, που πρέπει με σλάλομ να κινηθεί ανάμεσα στα δίτροχα για να μπορέσει να περάσει. Ούτε λόγος για ανάπηρους ή για μητέρες με καροτσάκια!

Σε άλλο επίσης κεντρικό σημείο της πόλης, επί της Λεωφόρου Καλοκαιρινού, οδηγός αυτοκινήτου έχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο, "απαγορεύοντας" σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη να κινηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο.

Κι όλα αυτά έρχονται σε μια στιγμή που υποτίθεται ότι και η Δημοτική Αστυνομία με το νέο της σχήμα και την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στους δρόμους για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και τον εντοπισμό οδηγών που, θέλοντας οι ίδιοι να εξυπηρετηθούν, αγνοούν τις ανάγκες όλων των υπολοίπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News