Ειδήσεις

Κ. Δαμαβολίτης: "Το κοινωνικό κράτος και οι αδικίες του" (Ηχητικό)

Την τραγική ιστορία ενός παιδιού με κινητική αναπηρία στο 80% και νοητική στέρηση στο 30% που καλείται να περνά συνεχώς από επιτροπές, προκειμένου η οικογένειά του να ενισχύεται με κάποιο εισόδημα και το οποίο οι αρμόδιοι του έκοψαν, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Παράλληλα το κράτος τους ζητά να του καταβάλουν αναδρομικά τα χρήματα που τους έδωσαν πριν από ένα χρόνο, κατά τον οποίο οι επιτροπές δε συνεδρίασαν.

Ο βουλευτής ζητά επιτακτικά το καθεστώς που επικρατεί να αλλάξει. Άνθρωποι με αναπηρία του 80% να μην υπόκεινται σε συνεχείς ελέγχους.

Παράλληλα αναφέρει ότι το θέμα αυτό, καθώς οι ιστορίες είναι πολλές και καθημερινότητα για τους πολίτες, εξετάζεται από κοινού με τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου προκειμένου ο περίφημος έλεγχος των ταμείων να μην ξεπερνά τα όρια της ταλαιπωρίας και της αδικίας σε βάρος των πολιτών.

Καταπέλτης ο βουλευτής μιλώντας στον Γιώργο Σαχίνη και για την ακολουθουμένη πολιτική της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα με την υπερφορολόγηση των πολιτών και το νέο φόρο που λέγεται ΕΝΦΙΑ.

Αναφορικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και τα όσα αυτή την ώρα εξελίσσονται στο πολιτικό σκηνικό, επανέλαβε το ερώτημα προς τους συναδέλφους του για το ποια είναι η δουλειά και οι αποφάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας προς όφελος του κόσμου.

Συνάντηση Κ.Δαμαβολίτη με δασκάλους στο Ηράκλειο

Ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κώστας Δαμαβολίτης συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" κ. Δημήτρη Δερμιτζάκη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε αρχικά στα εκατοντάδες οργανικά και λειτουργικά κενά που υπάρχουν τόσο στο νομό Ηρακλείου, όσο και γενικότερα στην περιφέρεια Κρήτης.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δερμιτζάκης αφορούσαν τα σχολεία Γενικής Παιδείας, αλλά και τα Ειδικά Σχολεία, τα οποία αντιμετωπίζουν το θέμα του μειωμένου διδακτικού προσωπικού.

Λύση όπως ανέφερε δεν είναι απλά η πρόσληψη αναπληρωτών, το οποίο αποτελεί προσωρινό μέτρο, αλλά η προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ με στόχο την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δασκάλων, δασκάλων ειδικής αγωγής και ειδικοτήτων.

Επιπλέον κίνητρο για την παραμονή των εκπαιδευτικών στην Κρήτη θα αποτελέσει και η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των συλλόγων.

Ο βουλευτής από την πλευρά του κατέθεσε άμεσα τη με αριθμ. Πρωτ. 2779/22-09-2014 ερώτηση στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και σκοπεύει να συνεχίσει με μεθοδικότητα τις προσπάθειές του για βελτίωση του χώρου της Παιδείας που αποτελεί τη βάση που ορίζει το παρόν και το μέλλον της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια