default-image

Γ.Τζωρτζάκης: Οι αγρότες βαδίζουν στα τυφλά (Ηχητικό)

Κρήτη
Γ.Τζωρτζάκης: Οι αγρότες βαδίζουν στα τυφλά (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριμ έως 50.000 ευρώ και άλλα κίνητρα περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία και θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική διαιρεί τη χώρα σε τρεις ζώνες και επιφυλάσσει ένα πολύ ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες και τις άμεσες ενισχύσεις.

Οι νέοι αγρότες έως 40 ετών θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες, που υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη δέσμευση του 2% των κονδυλίων ενώ θα μπει πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα.

''Χωρίς εθνικό - στρατηγικό σχεδιασμό όλα όσα προβλέπει η ΚΑΠ πάνε περί ανέμων και υδάτων'' σχολίασε στο ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης, προσθέτοντας ότι ακόμα και σήμερα οι αγρότες βαδίζουν στα τυφλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News