default-image

Διπλάσιοι ασθενείς με το μισό προσωπικό στο Βενιζέλειο

Κρήτη
Διπλάσιοι ασθενείς με το μισό προσωπικό στο Βενιζέλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρα "μηδέν" για τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης που ασφυκτιούν με τους ασθενείς να αυξάνονται και τους εργαζόμενους να αποδεκατίζονται σταθερά. Πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Βενιζελείου. Σε κάθε εφημερία έως 1.100 άτομα περνούν το κατώφλι του νοσοκομείου, με τον αριθμό αυτό σχεδόν να διπλασιάζεται σε σχέση με πέρυσι.

Χωρίς ευρώ στην τσέπη οι Κρητικοί σπεύδουν στα νοσοκομεία αναζητώντας "σανίδα σωτηρίας". Η αύξηση πλέον ξεπερνά κάθε προηγούμενο, με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο να σπάει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας μέσα στο 2014. Μετά την περυσινή πρωτιά του νοσοκομείου φέτος οι αριθμοί απογειώνονται.

Έως και 1.100 ασθενείς αναλογούν πλέον σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου, όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσαν τους 700.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Διπλάσιοι ασθενείς, μισό προσωπικό

Κι όλα αυτή την ώρα που μέχρι τα τέλη του έτους υπολογίζεται πως το νοσοκομείο θα μείνει με σχεδόν το μισό προσωπικό σε σχέση με το 2007, οπότε και ξεκίνησε η κρίση, με αποτέλεσμα κατά εκατοντάδες οι εργαζόμενοι να βγαίνουν στη σύνταξη αλλά να μην αναπληρώνονται.

Την οριακή και ριψοκίνδυνη κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των κρητικών νοσοκομείων ανέδειξε λίγα 24ωρα πριν διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Ενδεικτικό είναι ότι 500 έως 600 άτομα ανά εφημερία δέχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και πάνω από 245 είναι οι ασθενείς ανά εφημερία στο Νοσοκομείο των Χανίων.

Εκπέμπουν σήμα κινδύνου

Τα αριθμητικά μεγέθη της αύξησης ασθενών δείχνουν πως η κατάσταση κινείται πλέον οριακά και τα νοσοκομεία του νησιού καλούνται να σηκώσουν το βάρος με προσωπικό αποδεκατισμένο και μέσα περιορισμένα. Την ερχόμενη Τρίτη στη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ τα νοσοκομεία και της Κρήτης θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας εκπέμποντας για μια ακόμη φορά σήμα κινδύνου κι ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πολιτεία που κλείνει τα μάτια.

Στέλλα Τερζάκη-Μάνος Τριγώνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News