Ειδήσεις

Καρέ-καρέ η περιπέτεια των επιβατών (photos)

Μια περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες του πλοίου "Europalink" στο οποίο υπήρξε εισροή υδάτων. Το Neakriti.gr εξασφάλισε εικόνες από αποτυπώνουν τη στιγμή που φόρεσαν όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιτπώσεις προληπτικά τα σωσίβιά τους και απομακρύθνηκαν από το πλοίο.

Λαχτάρησαν οι επιβάτες

Στο λιμάνι της Κέρκυρας παρέμεινε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Europalink" με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη νησίδα "Περιστέρες" βορειοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιό του.

Το πλοίο μετέφερε 693 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 366 ΙΧ αυτοκίνητα και εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Όλοι οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου παραμένουν έως ότου προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο, ενώ νωρίς το βράδυ ολοκληρώθηκε και η αποβίβαση όλων των οχημάτων.

Μικρά ρήγματα στο πλοίο


Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ζημιές στη δεξιά πλευρά του πλοίου και εισροή υδάτων. Με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων. Από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή έως το λιμένα Κέρκυρας, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί.

Το πρωί ιδιώτες δύτες καταδύθηκαν στα ύφαλα του πλοίου όπου διαπίστωσαν αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους πιθανότατα με άλλο πλοίο απόψε ή τη Δευτέρα.

Στο "Europalink" απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την επιδιόρθωση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια