Ειδήσεις

Tη Δευτέρα στον υπουργό οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Επιτέλους, κλείστηκε για τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου το περίφημο ραντεβού των κτηνοτρόφων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Καρασμάνη.

Μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη και του βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, προγραμματίστηκε σύσκεψη των εκπροσώπων κτηνοτρόφων της Κρήτης με τον υπουργό, για τις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο στην Αθήνα, με βασικό θέμα τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και μια σειρά άλλων θεμάτων.

Στη σύσκεψη είναι προσκεκλημένοι να συμμετέχουν εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Αμαρίου και Ανωγείων, με τα παρακάτω αιτήματα:

- Επαναπροσδιορισμός της επιλεξιμότητας των κτηνοτροφικών εκτάσεων με τη συμμέτοχη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (υπουργείο, ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεταιριστικά και συνδικαλιστικά όργανα κτηνοτροφών).

- Κατάργηση του ποινολογίου του συστήματος πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ (πολυετείς κυρώσεις, κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης, αχρεώστητα), για περιπτώσεις όπου αποδεδειγμένα δε φέρει ευθύνη ο παραγωγός.

- Αλλαγή του άρθρου 15 παράγραφος 3 της υπ' αριθμ. 280947/1982/07-03-2008 ΚΥΑ, που αφορά τις καταγγελίες για αγροζημιές.

- Επανεξέταση όλων των προϋποθέσεων που λειτουργούν ως προσκόμματα από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να μειωθούν οι δικαιούχοι προς πληρωμή παραγωγοί (λογαριασμοί ΔΕΗ, νερού, βεβαίωση σχολείου για τη φοίτηση των παιδιών, τιμολόγια αγοράς ηλεκτρονικών ενωτίων, κ.ά.).

- Να γίνουν δεκτές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι τροποποιήσεις στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2012, όπου παρατηρούνται λογιστικά λάθη λόγω της για πρώτη φορά ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης.

- Κατάργηση κατ' εξαίρεση για την Περιφέρεια Κρήτης του χιλιομετρικού ορίου των 50 χιλιομέτρων που εμποδίζει την ενεργοποίηση επιλέξιμης κτηνοτροφικής έκτασης για εκατοντάδες νομάδες κτηνοτρόφους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια