default-image

Λύσεις για την υπογονιμότητα στο Συνέδριο Γυνακολογίας

Κρήτη
Λύσεις για την υπογονιμότητα στο Συνέδριο Γυνακολογίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύσεις στην υπογονιμότητα που αυξάνεται ποσοτικά σε επίπεδο Κρήτης, αλλά και νέες τεχνολογικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση της, παρουσιάζουν έλληνες και καναδοί επιστήμονες, στο πλαίσιο συνέδριου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Μαιευτικής Γυναικολογικής Εταιρίας και συνδιοδιοργανώνεται από τη Μεσογειακή Εταιρεία Ιατρικής της Αναπαραγωγής, τη Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία του Κεμπέκ του Καναδά και το MSRM INTERNATIONAL MEETING.

Όπως υποστηρίζουν γυναικολόγοι 1/5 ζευγάρια του πληθυσμού στην Ελλάδα, δεν είναι γόνιμα ενώ οι αιτίες άπτονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η υποβοηθούμενη γονιμότητα αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για τις γυναίκες, που δυσκολεύονται να γονιμοποιήσουν, ενώ και με νέες τεχνικές, όπως αυτή της ρομποτικής χειρουργικής και της εξωσωματικής γονιμοποίησης με εμβρυομεταφορά, οι γυναίκες μπορούν να αισθάνονται αυτοπεποίθηση και να κάνουν όνειρα μητρότητας.

Στο συνέδριο κλήθηκαν να πάρουν μέρος επιστήμονες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Βρετανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Μαυροβούνιο, ενώ οι διαλέξεις ολοκληρώνονται στις 21 Σεπτεμβρίου.

Του Μάνου Τριγώνη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News