default-image

Λαφαζάνης: "Δεν είναι ταμπού η έξοδος από το ευρώ"

Ελλάδα
Λαφαζάνης: "Δεν είναι ταμπού η έξοδος από το ευρώ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη αφήνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στον αθηναϊκό Τύπο. Αναφερόμενος στο ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει «πως δεν υπάρχουν θέματα που απαγορεύονται στο δημόσιο διάλογο», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες θυσίες στο όνομα οποιασδήποτε δικαιολογίας».

Αναφέροντας στη συνέντευξή του στην "Ημερησία" πως «οι κωλοτούμπες δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς», διαμηνύει ότι «το πρόγραμμα του κόμματος θα εφαρμοστεί χωρίς ταλαντεύσεις μέχρι τέλους», ενώ αποκλείει οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία όχι μόνο με τη Ν.Δ., αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως της ηγεσίας του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα βάλει θηλιά στο λαιμό του και ακόμα πιο σφιχτά τη θηλιά στο λαιμό του τόπου με τέτοιες συνεργασίες. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασία με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής αντισυστημικής οικολογίας, ανεξάρτητα αν μετέχουν στη Βουλή ή όχι», τονίζει.  

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στους Financial Times ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε στοχευμένες φορολογικές μειώσεις, εκφράζοντας παράλληλα τη βούλησή του η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, ενώ αναφέρει πως στόχος του είναι να μεταρρυθμίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι να τη διαλύσει, και ότι προσπαθεί να μεταδώσει το μήνυμα αυτό στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News