Ειδήσεις

ΕΛ.ΑΣ.: "Δεν εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές στην Ελλάδα"

Δεν εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, αναφέρει σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., απαντώντας σε σχετικό ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού. Ωστόσο, η Αστυνομία παραδέχεται ότι έγινε έρευνα για παράνομες δραστηριότητες εταιρείας στο Μαρκόπουλο, που εκπαίδευε και χορηγούσε πιστοποιήσεις μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων σε άτομα ελληνικής καταγωγής και αλλοδαπούς.

Αν και στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού "ΑΝΤ1", περί εκπαίδευσης "τζιχαντιστών", διευκρινίζεται ότι:

• Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε, από το Φεβρουάριο του 2014, έρευνα σχετικά με τη χορήγηση ψευδών πιστοποιήσεων μηχανικών αεροσκαφών, από ελληνική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής και δραστηριοποιούταν στον τομέα αυτό από το 2010.

• Διερευνήθηκαν ειδικότερα περιπτώσεις διαρροής θεμάτων και σοβαρών παρατυπιών στις εξετάσεις που διενεργούσε η εταιρεία στη χώρα μας και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

• Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση "τζιχαντιστών" ή συμμετοχή τους στις παραπάνω εξετάσεις.

• Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στις 29-08-2014 στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ανακληθεί από την αρμόδια Αρχή».

Υπενθυμίζεται ότι στο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι η έρευνα από τους "αδιάφθορους" της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μετά από πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες Έλληνες ειδικοί, που εργάζονταν στη συγκεκριμένη εταιρεία, εκπαίδευαν "τζιχαντιστές" και ταυτοποιήθηκαν συνολικά περίπου 800 άτομα που έλαβαν πιστοποιήσεις.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα αυτά προέρχονται από αφρικανικές και ασιατικές χώρες, αλλά και από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά από την έρευνα δεν προέκυψε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν σχέσεις με τους "τζιχαντιστές". Για την πορεία και το αποτέλεσμα των ερευνών πάντως έχουν ενημερωθεί και οι αμερικανικές υπηρεσίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια