Ειδήσεις

Προσφυγή για τις... αίγες (!)

Η Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων για την παράνομη και ανεξέλεγκτη βόσκηση, μετά από εξουσιοδότηση της ολομέλειας του συντονιστικού της οργάνου, απέστειλε χθες αναφορά στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σχετικά με τις παραλείψεις των αρμόδιων Αρχών στην αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος της υπερβολικής και ανεξέλεγκτης βόσκησης στον ορεινό όγκο της Θρυπτής και στην ευρύτερη περιοχή. Κοινοποιήθηκε δε και στους βουλευτές του νομού Λασιθίου.

Στην προσφυγή γίνεται αναλυτική αναφορά στις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, στην οικονομική καταστροφή οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής, στον εκτοπισμό των κατοίκων της υπαίθρου από τις περιουσίες τους, στους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και στις πολλαπλές παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, επισυνάπτονται έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν την αδράνεια των Αρχών, παρά τους διαχρονικούς (από 20ετίας) αγώνες των κατοίκων. Ζητείται δε η παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ώστε να συντονιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων των ορεινών και ημιορεινών όγκων της Ιεράπετρας.

«Οι Σύλλογοι και οι φορείς που συμμετέχουμε στην κίνηση θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα αναλυτικά τις προτάσεις μας για το θέμα της βόσκησης, προτάσεις που έχουν προκύψει από τα συμπεράσματα του πρόσφατου συνεδρίου και από τη συνεργασία με έγκυρους επιστημονικούς φορείς.

Ελπίζουμε αυτήν τη φορά, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε, να υπάρξει η πολιτική βούληση επίλυσης του προβλήματος και να υπερισχύσει των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, σκοπιμοτήτων και κάθε είδους συμφερόντων», μας είπε ο γραμματέας της Επιτροπής κ. Γιώργος Τομαδάκης.

Ποιοι κατέθεσαν την αναφορά

Την αναφορά προς το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης υπογράφουν οι πάρεδροι Γιάννης Ρεμεδιάκης (Δ.Δ. Καβουσίου), Γιώργος Ραπάνης (Δ.Δ. Παχιάς Αμμου), Μανόλης Κουρμουλάκης (Δ.Δ .Ορεινού), Μαρία Σακκαδάκη (Δ.Δ. Αϊ Γιάννη), Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αϊ Γιάννη (πρ. Νίκος Αθάνατος), Ορεινού (πρ. Γιώργος Μυλωνάκης), Θρυπτής (πρ. Γιώργος Χαμηλός), Κάτω Χωριού (πρ. Μανόλης Χρυσός), Επισκοπής (πρ. Απόστολος Δασενάκης), Παπαδιανων (πρ. Μανόλης Μιχαλάκης), Βασιλικής (πρ. Μανόλης Εγγλεζάκης), Κεντριού (πρ. Σοφία Τσαντηράκη), Σταυρού (πρ. Μανόλης Βγόντζας), Καβουσίου (πρ. Κώστας Λαποκωνσταντάκης), Παχιάς Αμμου (Νίκος Καμινογιαννάκης) Σφάκας (πρ. Δέσποινα Κουρουπάκη), Λάστρου "Η Αναγέννηση" (Στέλιος Σακκαδάκης).

Λοιποί φορείς: Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας (πρ. Καλή Χριστοδουλοπούλου), Σύλλογος Ανταλλακτικής Οικονομίας Ιεράπετρας "Ιστός" (πρ. Γιάννης Μαχαιράς), Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Παχιάς Άμμου και Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου (πρ. Ανδρέας Λουκάκης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια