default-image

Πρώτες γαλλικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ

Κόσμος
Πρώτες γαλλικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ με στόχο τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής το γραφείο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Στόχος ήταν μια αποθήκη με υλικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 (10:40 ώρα Ελλάδας), τα αεριωθούμενα Rafale μας πραγματοποίησαν ένα πρώτο πλήγμα εναντίον μιας αποθήκης επιμελητείας των τρομοκρατών», αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο της ανακοίνωσης. «Ο στόχος επλήγη και καταστράφηκε πλήρως», προστίθεται.

Η Γαλλία έγινε η δεύτερη χώρα εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χθες Πέμπτη ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Γαλλίας στην αεροπορική εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκ μέρους της χώρας του επιδρομές στη Συρία. Επίσης διευκρίνισε πως το Παρίσι δε θα στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται πως η γαλλική Αεροπορία είχε ήδη πραγματοποιήσει αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το Ιράκ, ενώ παράλληλα το Παρίσι έχει στείλει όπλα στους Κούρδους μαχητές πεσμεργκά, που μάχονται κατά των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News