Ειδήσεις

Σύσκεψη για την καθαριότητα και το πράσινο

Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση σε θέματα καθαριότητας και πρασίνου, σε πρώτη φάση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου και στη συνέχεια όλων των περιοχών του δήμου, απασχόλησε τη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, κ. Πέτρος Ινιωτάκης και κ. Γιάννης Ρασούλης, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, κ. Αριστέα Πλεύρη και Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρίνος Παττακός, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη υπηρεσιών του Δήμου και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και Κινήσεων Πολιτών.

«Στόχος της δημοτικής Αρχής, που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές της, είναι να αλλάξει όψη το Ηράκλειο αρχίζοντας από το ιστορικό του κέντρο, ενώ θα δοθεί βάρος και σε θέματα της καθημερινότητας των πολιτών», δήλωσαν οι κύριοι Ινιωτάκης και Ρασούλης.

Όπως επισήμαναν θα υλοποιηθούν άμεσα οι κατευθύνσεις που έχει δώσει ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός, «αφού η δημοτική Αρχή έχει όραμα να γίνει και πάλι το Ηράκλειο μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου, όπως υπήρξε επί αιώνες στη ιστορία του, αξιοποιώντας και προβάλλοντας το ανθρώπινο δυναμικό, την ομορφιά του τόπου, τα προϊόντα της γης και της τέχνης και τον πανάρχαιο πολιτισμό».

Μιλώντας στη σύσκεψη επισήμαναν ότι το κέντρο της πόλης που χαρακτηρίζει ολόκληρο το Ηράκλειο έχει ανάγκη από αισθητική μεταμόρφωση και λειτουργική αναβάθμιση και τόνισαν: «Τα μεγάλα οράματα υλοποιούνται μέσα από συλλογικές προσπάθειες και αγώνες. Θα το πετύχουμε όλοι μαζί, με τη δύναμη του νου και της ψυχής των συμπολιτών μας, με τη συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου και την ενεργή συμμετοχή και συναίνεση των πολιτών στο σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων».

Σημαντική θα είναι η συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων, όχι μόνο στην καθαριότητα και στο πράσινο, αλλά και σε άλλες δράσεις του Δήμου Ηρακλείου. Επίσης θα ζητηθεί από καταστηματάρχες και δημότες η "υιοθέτηση" πρασίνου και παρτεριών, προκειμένου να τα ποτίζουν και να τα προσέχουν.

Στα πλαίσια αυτά σχεδιάστηκε ένα ερωτηματολόγιο που απευθύνεται στους επαγγελματίες της οδού 25ης Αυγούστου, της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιοντάρια), της οδού και της πλατείας Αγίου Τίτου, προκειμένου από την επεξεργασία των απαντήσεων να εξαχθούν συμπεράσματα όσον αφορά στην καθαριότητα, στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των επαγγελματιών αλλά και στις προτάσεις για την γενικότερη αναβάθμιση του κέντρου.

Παράλληλα δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες να προχωρήσουν στον πλήρη έλεγχο και την καταγραφή της κατάστασης που βρίσκονται τα δύο κεντρικά πάρκα της πόλης, Γεωργιάδη και Θεοτοκόπουλου, και εντός 10 ημερών να κατατεθούν προτάσεις για τον εξωραϊσμό και την αναβάθμισή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια