default-image

Χανιά, Μάλια και Ρέθυμνο στους κορυφαίους προορισμούς

Κρήτη
Χανιά, Μάλια και Ρέθυμνο στους κορυφαίους προορισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών για τους Έλληνες και τους ξένους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι αλλά και την τάση για αρχαιολογικό τουρισμό μετά το παγκόσμιο ενδιαφέρον που έχουν προκαλέσει οι ανασκαφές στην Αμφίπολη δημοσιοποίησε η Trivago.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κορυφαίοι κατά σειρά προτίμησης προορισμοί για τους Έλληνες φέτος ήταν η Σκιάθος, τα Χανιά, η Πάργα, το Ναύπλιο, η Σκόπελος, η Μύκονος, τα Σύβοτα, ο Αδάμας, η Νικιάνα και το Τολό και για τους ξένους η Μύκονος, η Ρόδος, η Περίσσα, το Φαληράκι, το Καμάρι, τα Φηρά, τα Μάλια, η Οία, η Κως και το Ρέθυμνο.

Τα στοιχεία, που δημοσιεύει η "Καθημερινή", βασίζονται στις αναζητήσεις των χρηστών της Trivago από την 1η Απριλίου έως την 31η Αυγούστου για την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου με διάρκεια διαμονής μεγαλύτερη των 7 ημερών. Εξάλλου, η Trivago επισημαίνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον που είναι στραμμένο στην Αμφίπολη, προσθέτοντας ότι τουρίστες κατακλύζουν αρχαιολογικούς χώρους και συνδυάζουν την ανάπαυλα των διακοπών τους με επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία. Στη λίστα των προτάσεων για προσεχείς επισκέψεις περιλαμβάνει τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και το Θέατρο Διονύσου, το Ακρωτήρι Θήρας, τα Μουσεία Λευκού Πύργου και Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών και το Παλαιό Ενετικό Φρούριο στην Κέρκυρα.

Κορυφαίοι προορισμοί για Έλληνες Ηράκλειο-Χανιά

Τις ταξιδιωτικές τάσεις των Ελλήνων το καλοκαίρι με βάση το σύστημα κρατήσεών της δημοσιοποίησε χθες και η Travelplanet24. Στην Ελλάδα προτίμησαν τη Ρόδο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Κέρκυρα και τη Μυτιλήνη και στο εξωτερικό τη Λάρνακα, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη, τη Σόφια και το Άμστερνταμ. Η διάρκεια διαμονής ήταν 12 ημέρες και οι κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά μέσο όρο 37 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Οι περισσότερες αναχωρήσεις έγιναν μεταξύ 21 και 27 Ιουλίου, ενώ πέρυσι πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Ποσοστό 29% περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν φέτος να μετακινηθούν με αεροπλάνο. Οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων έγιναν σε ποσοστό 85% από υπολογιστή και σε 15% από φορητές συσκευές. Αύξηση 18% σημείωσαν οι κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών (tablets, smartpones).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News