default-image

"Οι οικονομικές προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν ανάλυση"

Κρήτη
"Οι οικονομικές προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν ανάλυση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι οικονομικές προτάσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να θεωρηθούν ως προγραμματικές από ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, δε συνιστούν, όμως, σε καμία περίπτωση οικονομικό πρόγραμμα. Λείπουν, όμως, οι πειστικές αναλογιστικές μελέτες. Μας δείχνουν περισσότερο πώς σχεδιάζει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν σχηματίσει κυβέρνηση και για το λόγο αυτόν απαιτούν προσεκτική ανάλυση», είπε μεταξύ άλλων στο Ράδιο 9,84 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής Οικονομικών σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου κ. Κώστας Λαπαβίτσας.

«Καλά κάνει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει και στοχεύει στη μείωση του χρέους, κάτι που δεν είναι καθόλου ακραίο, αφού ακόμη και το ΔΝΤ συμφωνεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή μέρους του χρέους της. Όμως επιχειρεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα αποκλείοντας μονομερείς ενέργειες και συγκρούσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε έξοδο από το ευρώ. Όμως, λύσεις υπέρ της Ελλάδας στο συγκεκριμένο πλαίσιο της Ευρωζώνης είναι περίπου αδύνατες και καλό είναι να μην καλλιεργούμε αυταπάτες πως αρκεί η διαπραγμάτευση να είναι πιο σκληρή», τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας, επισημαίνοντας πως «η διαπραγμάτευση αναγγέλλεται "σκληρή", αλλά θα λάβει χώρα μέσα στα "ευρωπαϊκά" πλαίσια, επιδιώκοντας μια "ευρωπαϊκή" λύση».

«Το πρόβλημα είναι, βέβαια», σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, «το πώς θα γίνει η "σκληρή" διαπραγμάτευση και ποια όπλα θα έχει μια ελληνική κυβέρνηση, πέραν του ενθουσιασμού των εκπροσώπων της. Δυστυχώς το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ δε μας λέει τίποτε επ' αυτού, αναγνωρίζει όμως ότι μπορεί η λύση να καθυστερήσει λόγω των δυσκολιών της διαπραγμάτευσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News