default-image

Κουραμάνα... για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Κρήτη
Κουραμάνα... για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε στρατιωτικές λέσχες καταφεύγουν για τη σίτισή τους δεκάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και στα Χανιά που, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους, καταφεύγουν στη λύση της κουραμάνας.

Το πρόβλημα είναι έντονο κυρίως για αναπληρωτές που προέρχονται από περιοχές εκτός Κρήτης οι οποίοι και καλούνται με ένα μισθό από 500-800 ευρώ να καλύψουν δαπάνες ενοικίου, σίτισης και τα προσωπικά τους έξοδα. Έτσι πολλοί βρίσκουν λύση σε πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που τους δίνει τη δυνατότητα να σιτίζονται σε στρατιωτικές λέσχες.

Ωστόσο, το πρόγραμμα της σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δε λύνει το πρόβλημα, απλά αναδεικνύει και αποδεικνύει στο μέγιστο βαθμό το τεράστιο ζήτημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μισθός ενός αναπληρωτή εκπαιδευτικού μερικής απασχόλησης κυμαίνεται έως 500 ευρώ, ενώ ολικής απασχόλησης από 650 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την προϋπηρεσία. Επίσης ο μισθός ενός νεοδιόριστου μόνιμου δασκάλου δεν ξεπερνά τα 560 ευρώ.

Πρόσφατα αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα www.sitisianapliroton.inedivim.gr ο οδηγός εφαρμογής και το λοιπό υποστηρικτικό υλικό του Προγράμματος για το σχολικό έτος 2014-2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News