default-image

Αθώοι οι πυροσβέστες για το θάνατο της 71χρονης

Κρήτη
Αθώοι οι πυροσβέστες για το θάνατο της 71χρονης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι τρεις πυροσβέστες που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για το θάνατο της 71χρονης Αικατερίνης Τσακίρη, καθώς φέρονταν να διέγνωσαν λανθασμένα πως ήταν νεκρή, με αποτέλεσμα ο απεγκλωβισμός της να μπει σε δεύτερη μοίρα και άρα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, κάτι που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της, στον πύρινο εφιάλτη σε κτιριακό συγκρότημα της Εθνικής Αντιστάσεως τον Ιούλιο του 2010, που επίσης έχασε τη ζωή του ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κασσαβέτης.   

Έντονη ήταν η δυσαρέσκεια από πλευράς της οικογένειάς της, καθώς ο συνήγορός της τόνισε, μιλώντας στο neakriti.gr, πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν αποδίδει το δίκαιο.

Οι συγγενείς της ηλικιωμένης είχαν εξαρχής είχαν καταγγείλει πως ο δικός τους άνθρωπος έμεινε ουσιαστικά αβοήθητος, καθώς μεσολάβησαν περίπου 75 λεπτά προκειμένου να παραληφθεί τελικά από την Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ, να της γίνει ανάνηψη και τελικά να "σβήσει" έπειτα από εννέα ημέρες στην Εντατική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Στο δικαστήριο οι γιοι της επανέλαβαν πως η μητέρα τους ήταν ζωντανή, ενώ οι πυροσβέστες τη θεωρούσαν νεκρή και γι' αυτό, όπως υποστηρίζουν, δεν τη μετέφεραν εγκαίρως εκτός του χώρου και σε νοσοκομείο. Οι πυροσβέστες επανέλαβαν πως διαπίστωσαν πως η 71χρονη δεν έχει ανάσα και σφυγμό και γι' αυτό δεν έδωσαν προτεραιότητα στον απεγκλωβισμό της από το χώρο.

Ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπελιβάνης ισχυρίστηκε από την πλευρά του ότι, αν τυχόν έβγαινε νωρίτερα, ενδεχομένως θα ζούσε και ότι τα 75 αυτά λεπτά που καθυστέρησε παραμένοντας σε ένα διαμέρισμα πνιγμένο στους καπνούς ήταν επιβαρυντικά για την κατάστασή της.

Αντικρουόμενες ήταν οι απόψεις που ακούστηκαν από μερίδα γιατρών και ΕΚΑΒ, ενώ ο Κώστας Αραβιάκης, που ήταν τότε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου, κατέθεσε πως η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή επιμένοντας πως δεν υπήρχε για εκείνη σωτηρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News