default-image

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο Αλ. Βγόντζας

Κρήτη
Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο Αλ. Βγόντζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής, κ. Αλέξανδρος Βγόντζας, θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για τις πρακτικές της κλινικής:

«Σάλος στο πανελλήνιο από άγριο βιασμό ασθενούς στην Ψυχιατρική κλινική, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Ο "άγριος" βιασμός, με βάση τις πρώτες αλλά σαφείς πληροφορίες, αποδείχτηκε μύθευμα, το ίδιο και οι ύβρεις ότι χρησιμοποιούμε χειροπέδες για τους ασθενείς μας. Υπήρξε μέγας "βιασμός" της αλήθειας.

Οι φρικιαστικές κατηγορίες κατέρρευσαν. Πρώτα θύματα η τραγική φιγούρα του ασθενούς μας και η οικογένειά του. Στόχος η Ψυχιατρική Κλινική, οι δεκάδες εργαζόμενοί της, η εμπιστοσύνη των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης προς αυτή την κλινική και τέλος το δημόσιο σύστημα υγείας. Η συγνώμη του γνωστού συνηγόρου δεν έχει ακουστεί και δε μας αρκεί.

Τα κίνητρα της συγκεκριμένης επίθεσης αξίζει να διερευνηθούν. Εκείνα τα μέσα που από βιασύνη παρουσίασαν τις φρικιαστικές καταγγελίες ως γεγονότα περιμένουμε να διορθώσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης ότι η πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ακόμη και σε αυτές τις μέρες καταχνιάς, με βάση τη σύγχρονη επιστήμη και τον ανθρωπισμό.

Όλα αυτά τα καταφέραμε με τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων και των εθελοντών της Ψυχιατρικής Κλινικής και τους επαινώ και τους ευχαριστώ δημόσια για την εργατικότητα, το ήθος και τον καλώς εννοούμενο επαγγελματισμό τους.

Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τη μεγάλη προσφορά όλων αυτών των εργαζομένων στην ψυχική υγεία στην Κρήτη. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε και αυτό σύντομα, γιατί η είδηση πρέπει να είναι και το καλό και όχι μόνο κακοήθεις επιθέσεις.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτές τις στιγμές μιας τόσο οδυνηρής εμπειρίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News