default-image

Στον "αέρα" το πρόγραμμα διανομής τροφίμων

Στον "αέρα" το πρόγραμμα διανομής τροφίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόγνωση, αγωνία και ένα μεγάλο… ΓΙΑΤΙ από ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, που, ενώ περιμένουν να λάβουν βασικά είδη διατροφής όπως λάδι, ζυμαρικά, ρύζι και τυρί, όχι μόνο δε βλέπουν κινητικότητα στο όλο θέμα, αλλά πέφτουν από τα σύννεφα όταν πληροφορούνται ότι το αρμόδιο υπουργείο… αναμένει, όχι τα τρόφιμα, αλλά την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνέπεια, οι καθυστερήσεις να πυροδοτούν νέες αντιδράσεις από πολύτεκνους, και όχι μόνο, αφού διαβλέπουν νέα εμπόδια και καθυστερήσεις στη διανομή τροφίμων, τη στιγμή που η μάχη για την επιβίωση είναι καθημερινή.

Για το κοινωνικό αυτό πρόβλημα υπήρξε κοινοβουλευτική παρέμβαση 25 βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ αυτών ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Για το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε χιλιάδες οικογένειες, ο Βασίλης Κεγκέρογλου δηλώνει ότι το υπουργείο Εργασίας υπέβαλε πριν λίγες μέρες για έγκριση το επιχειρησιακό σχέδιο, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, με περίοδο προγραμματισμού 2014-2020.

Όπως εκτιμά ο κ. Κεγκέρογλου, τουλάχιστον 165.000 οικογένειες σε όλη τη χώρα θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα, το οποίο θα συμπεριλάβει και άλλα είδη διατροφής ενώ, σε ό,τι αφορά στη διανομή, αυτή θα γίνει με τη σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, βάσει ενιαίου σχεδιασμού σε κάθε νομό.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News