default-image

Έλεγχοι επιχειρήσεων με καταγγελίες παραβατικής συμπεριφοράς

Κρήτη
Έλεγχοι επιχειρήσεων με καταγγελίες παραβατικής συμπεριφοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Λευκό Μητρώο είναι η εγγραφή όλων των επιχειρήσεων που τηρούν τους κανόνες, είτε αυτοί αφορούν τις υποχρεώσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, την καταβολή δηλαδή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, είτε αφορούν την τήρηση γενικότερα της εργατικής νομοθεσίας και δεν υπάρχουν ζητήματα παραβίασής της», σημείωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Αυτό το Μητρώο «θα δίνει μια πρώτη πιστοποίηση για μια κοινωνικά υπεύθυνη στάση από τους συγκεκριμένους ανθρώπους που διοικούν μια επιχείρηση με τα αντίστοιχα οφέλη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος συμπλήρωσε πως, αν και δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη ακριβές πλαίσιο, ένα πρώτο όφελος είναι η καλύτερη εικόνα στην κοινωνία. Τόνισε όμως ότι θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη, αλλά και κίνητρα για να είναι μια επιχείρηση σωστή απέναντι στις υποχρεώσεις της.

Και επιβράβευση επιχειρήσεων

Μάλιστα ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στη ρήτρα απασχόλησης για την οποία υπάρχει σχετική εισήγηση, λέγοντας πως αυτή έχει να κάνει με την επιβράβευση μιας επιχείρησης με συγκεκριμένα κίνητρα προκειμένου να συμβάλει ανάλογα με τις δυνατότητές της στην αντιμετώπιση του προβλήματος της απασχόλησης.

Επισήμανε δε ότι με την εφαρμογή της θα δοθεί λύση στην προβληματική ή επιλεκτική διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις. «Θα βοηθήσει στις επιχειρήσεις, γιατί θα επικεντρωθούμε σε αυτές για τις οποίες έχουμε στοιχεία ή καταγγελίες ότι έχουν παραβατική συμπεριφορά. Επομένως θα έχουμε να κάνουμε με μικρότερο αριθμό από ότι σήμερα. Επίσης επαναλαμβάνω ότι θα δοθεί κίνητρο για να υπάρχει συμμόρφωση, όπως είναι η ελάφρυνση στη φορολογία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News