default-image

Βρούτσης: "Δε θα μειωθούν οι συντάξεις, δε θα θιγούν όρια ηλικίας"

Ελλάδα
Βρούτσης: "Δε θα μειωθούν οι συντάξεις, δε θα θιγούν όρια ηλικίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης εξελίχθηκε για άλλη μια φορά το θέμα του ασφαλιστικού στη Βουλή, όπου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι δε θα υποστούν νέα μείωση οι συντάξεις. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα και επανέλαβε ότι το κόμμα του θα επαναφέρει τις συντάξεις εκεί που βρίσκονταν.

«Δεν πρόκειται να μειωθούν κύριες συντάξεις, δε θα θιγούν τα όρια ηλικίας και δε θα υπάρξει καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα», διαβεβαίωσε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι «απόλυτα διασφαλισμένη» και ότι ο συντελεστής βιωσιμότητας και νοικοκυρέματος που εφάρμοσε η κυβέρνηση «δεν ξαναδημιουργεί ελλείμματα και διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα πάρουν και εφάπαξ και επικουρικές».

Τα λεγόμενα του υπουργού προκάλεσαν την απορία του Δημήτρη Στρατούλη που αναρωτήθηκε: «Η επικουρική που θα μειώνεται κάθε 3 μήνες και τα εφάπαξ που έγιναν 5 χιλιάδες ευρώ… Για αυτή τη διασφάλιση μιλάτε;». Ο ίδιος αντέτεινε στις διαβεβαιώσεις του υπουργού λέγοντας: «Δε μας πείσατε ότι θα γίνουν αρνητικές αλλαγές αλλά ενισχύσατε τους φόβους μας γιατί δεν είπατε αν δέχεστε ή όχι αυτά που ζητά η τρόικα. Στο Παρίσι δε διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και δεν είπατε "όχι" στις απαιτήσεις της τρόικας».

Τα πνεύματα πάντως οξύνθηκαν για μία ακόμη φορά, με αφορμή τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό και θα επαναφέρει τις συντάξεις, άποψη που προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Εργασίας, οποίος κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει να παίζει με τις συντάξεις των Ελλήνων και προειδοποίησε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κοσμογονίες», και «δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα καταστρέψει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News