default-image

Παρέμβαση Μ. Σενετάκη για το επίδομα μητρότητας-τοκετού

Κρήτη
Παρέμβαση Μ. Σενετάκη για το επίδομα μητρότητας-τοκετού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παρέμβασή του στο υπουργείο Υγείας για την απόδοση του επιδόματος μητρότητας και τοκετού σε μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες, καθώς και την αποκατάσταση των ανισοτήτων με βάση τα σημερινά δεδομένα προχώρησε του ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε σημειώνει πως ο εξορθολογισμός του κράτους πρόνοιας και οι μεταρρυθμίσεις για τη διάσωση των ταμείων πρέπει να γίνονται με βάση τη δίκαιη κατανομή των ασφαλιστικών βαρών και την ακόμα δικαιότερη απόδοση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Προς αποφυγή λοιπόν των περιπτώσεων που «η λογική του παραλόγου παραμερίζει τη λογική» ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου ζητά τη διαμόρφωση του επιδόματος τοκετού και μητρότητας στις ασφαλισμένες του ΟΑΕΕ, ώστε να μην παρατηρείται ασυνέπεια ως προς την επιπλέον επιβάρυνση των ασφαλισμένων και μάλιστα αρκετά μεγάλη, όπως προέκυψε και από την πρόσφατη καταγγελία ασφαλισμένης σε διαδικτυακό τόπο.

Εξάλλου, αναφέρει ο βουλευτής, ακόμα δυσμενέστερη είναι η κατάσταση για τις ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ που δε λαμβάνουν κανένα βοήθημα και σε περίπτωση επαπειλούμενης κύησης είναι αναγκασμένες να μείνουν σπίτι, να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να μπορούν να εργαστούν.

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Μάξιμος Σενετάκης ζητά με την παρέμβασή του την ανάλογη πρόβλεψη για τις ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ και τη διαμόρφωση και εξίσωση με ρεαλιστικό τρόπο των παροχών ώστε να αντιμετωπιστεί και το εθνικό θέμα που αφορά το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News