default-image

Γελούσαν οι διακινητές-Έσωσαν τη 2χρονη οι γονείς που πνίγηκαν

Γελούσαν οι διακινητές-Έσωσαν τη 2χρονη οι γονείς που πνίγηκαν

Μαρτυρίες-σοκ των διασωθέντων μεταναστών στην Κρήτη μετά το χειρότερο ναυάγιο των τελευταίων χρόνων στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μάλτα και το νησί μας. Όπως είπαν χαρακτηριστικά «γελούσαν οι διακινητές βυθίζοντας 500 ανθρώπους στο θάνατο», καθώς όπως έχει ήδη προκύψει σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι διακινητές βύθισαν εσκεμμένα το σκάφος. Εξίσου δραματική η ιστορία του 2χρονου κοριτσιού που δίνει αγώνα ζωής στο ΠΑΓΝΗ, καθώς οι γονείς της την ώρα που το καράβι βυθιζόταν την έσωσαν...

Μια ιστορία που αγγίζει και τον πιο ψυχρό παρατηρητή και "ραγίζει" καρδιές.

Την έσωσαν, αλλά πνίγηκαν

Η ελληνική ακτοφυλακή ανέφερε ότι οι γονείς του μικρού κοριτσιού την έδωσαν μέσα στο νερό σε μία 19χρονη γυναίκα από τη Συρία, η οποία φορούσε σωσίβιο, ενώ εκείνοι συνέχισαν να ψάχνουν για το δεύτερο παιδί τους. Η μικρή και η 19χρονη επέζησαν. Οι γονείς όχι... Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο "ναυάγησε" για τους γονείς, όχι όμως και για τη μικρή που έμελλε λίγο μετά τη γέννησή της να δώσει έναν αγώνα επιβίωσης αρχικά στα νερά της θάλασσας και στη συνέχεια σε ένα νοσοκομείο, χωρίς κανένα συγγενή, αφού είναι νεκροί.

Οι μαρτυρίες είναι δραματικές και περιγράφουν λεπτό προς λεπτό έναν εφιάλτη χωρίς τέλος. «Αφότου χτύπησαν το σκάφος μας περίμεναν να δουν ότι βυθίστηκε πλήρως πριν φύγουν. Γελούσαν», δήλωσε ένας εκ των επιζώντων στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM).

«Αυτά δεν είναι δυστυχήματα, αλλά δολοφονίες. Θα ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε τη διακίνηση ανθρώπων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοτικής επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ.

"Καυγάδιζαν πριν τους πνίξουν"

Οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα, ηλικίας 27 και 33 ετών, δήλωσαν στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ότι το σκάφος βύθισαν εσκεμμένα οι διακινητές αφότου οι μετανάστες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε άλλο, μικρότερο και λιγότερο αξιόπιστο πλοιάριο. Τα λεγόμενά τους επιβεβαίωσαν οι επιζώντες στην Κρήτη.

«Ξέσπασε βίαιος καβγάς. Οι δέκα διακινητές, που φέρεται να είναι Παλαιστίνιοι και Αιγύπτιοι, άρχιζαν να φωνάζουν», αναφέρει ο ΙΟΜ επικαλούμενος τις μαρτυρίες από την Ελλάδα.

Οργισμένοι οι διακινητές εμβόλισαν το πλοιάριο που άρχισε να βυθίζεται αμέσως και παρέμειναν στο σημείο μέχρι να είναι βέβαιοι ότι το σκάφος των μεταναστών έχει βυθιστεί πλήρως. Όσους είχαν καταφέρει να πηδήξουν στην ασφάλεια του μικρότερου σκάφος τους πέταξαν στη θάλασσα.

Αγκιστρώνονταν ο ένας επάνω στον άλλον...

Τριακόσιοι άνθρωποι στοιβάχτηκαν κάτω από το κατάστρωμα και 200 επάνω, ανάμεσά τους έως και 100 παιδιά, ανέφερε ο ΙΟΜ με βάση τις μαρτυρίες των επιζώντων.

«Οι 300 άνθρωποι που βρίσκονταν στο κάτω κατάστρωμα παγιδεύτηκαν και πνίγηκαν αμέσως σύμφωνα με tanea.gr. Οι επιζώντες λένε ότι παρακολουθούσαν καθώς οι μετανάστες που τους έριξαν στο νερό αγκιστρώνονταν ο ένας επάνω στον άλλον προσπαθώντας να μείνουν ζωντανοί»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News