default-image

Oι δυο στη φυλακή, ο τρίτος ελεύθερος με περιοριστικούς

Oι δυο στη φυλακή, ο τρίτος ελεύθερος με περιοριστικούς

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο 27χρονος και o 24χρονος οι οποίοι απολογήθηκαν για τα επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτου-Εθνικού, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 22χρονος, δηλαδή με χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα όταν παίζει ο Ηρόδοτος.

Στους τρεις έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Στον 24χρονο ασκήθηκε επιπλέον δίωξη για παράνομη οπλοφορία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μια σιδηρογροθιά.

Μέχρι χθες βράδυ εξακολουθούσε να διαφεύγει τη σύλληψη ο τέταρτος εμπλεκόμενος στα επεισόδια και συγκεκριμένα ένας 32χρονος, που φέρεται να χτύπησε μαζί με τον 24χρονο το 46χρονο.

Ο τέταρτος απολογείται την Παρασκευή

Ο 32χρονος εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες που βαρύνουν και τους υπόλοιπους τρεις και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί.

Απορρίπτουν ανεύρυσμα

Εντωμεταξύ, πλήρως ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα όσον αφορά στην εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ο φίλαθλος του Εθνικού Κωνσταντίνος Κατσούλης κατά τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ηρόδοτο.

Η εγκεφαλική αιμορραγία «δεν προήλθε από ανεύρυσμα ή από άλλα παθολογικά αίτια».

Αυτό τουλάχιστον είναι το πόρισμα των γιατρών του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, όπως δήλωσε ο επιμελητής Χρήστος Τσακαλάκης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του 401, στο οποίο νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα ο 46χρονος.

Αν και αναμένονται τα επίσημα πορίσματα, ο κ. Τσακαλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ψηφιακή αγγειογραφία που πραγματοποιήθηκε χθες, προκειμένου να διερευνηθεί η αιτία της εγκεφαλικής αιμορραγίας, «δεν κατέδειξε ύπαρξη παθολογίας στα εγκεφαλικά αγγεία, δηλαδή κάποιο ανεύρυσμα ή κάποια άλλη παθολογική αιτία από την οποία να προήλθε η εγκεφαλική αιμορραγία. Γεγονός που διαψεύδει ευθέως τα δεδομένα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και η οποία κάνει λόγο πως στο κεφάλι του φιλάθλου δεν υπήρχαν εμφανείς κακώσεις και όπως υποστήριξε γι' άλλη μια φορά χθες ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" «ούτε γρατζουνιά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις τραυματικής αιτιολογίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News