default-image

Πληρώνουν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων με "ημερομηνία λήξης"

Κρήτη
Πληρώνουν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων με "ημερομηνία λήξης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βαριά πρόστιμα θα βρίσκονται στο εξής αντιμέτωποι, οι κατά τα άλλα φιλόζωοι συμπολίτες μας, που μετά από κάποιο διάστημα εγκαταλείπουν στους δρόμους τα κατοικίδιά τους. Όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου, η διαδικασία θα επιτευχθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και στόχο τον περιορισμό των αδέσποτων στο Δήμο Ηρακλείου.

Οι φιλόζωοι με "ημερομηνία λήξης", όμως, Ηρακλειώτες που αφού απολαμβάνουν τις πρώτες χαρές με το κατοικίδιό τους στη συνέχεια το πετάνε στο δρόμο, κινδυνεύουν πλέον με πρόστιμο.

3.000 αδέσποτα στην πόλη!

Το θέμα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού σε περίοδο κρίσης τα φαινόμενα ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν έχουν πολλαπλασιαστεί, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στο δήμο Ηρακλείου να ξεπερνούν τις 3.000 με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Σε σύσκεψη στο δήμο Ηρακλείου, εκείνο το οποίο επισημάνθηκε είναι εκτός από τα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των κατά τα άλλα φιλόζωων ήταν η ανάγκη επέκτασης του κυνοκομείου που στόχος είναι να προχωρήσει σε επίπεδο διαδικασιών μέσα στο 2015 και θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων βελτίωση της προσβασιμότητας στο χώρου του και  ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.   

Της Ράνιας Μωραϊτη

.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News