default-image

Ο γιατρός του Βενιζελείου αποκαλύπτει (Ηχητικό)

Ο γιατρός του Βενιζελείου αποκαλύπτει (Ηχητικό)

Θόρυβος με πολλαπλές διαστάσεις στον ιατρικό και αθλητικό κόσμο από τις θέσεις των γιατρών για τα ευρήματα των δεύτερων αναφορικά με τον τραυματισμό του 46χρονου φίλαθλου του Εθνικού Κωνσταντίνου Κατσούλη στο παιχνίδι της Κυριακής εντός του γηπέδου του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Οι γιατροί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διαπίστωσαν μεγάλη και εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία, υπέβαλαν τον ασθενή σε τραχειοστομία και κατέληξαν στο ότι η αιμορραγία δεν προκλήθηκε από ανεύρυσμα ή άλλα παθολογικά αίτια, όπως δήλωσε κι ο επιμελητής της Εντατικής Χρήστος Τσακαλάκης, αφήνοντας ουσιαστικά εκτεθειμένους τους γιατρούς στο Ηράκλειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια από πολλές και διαφορετικές πλευρές να γίνει εκμετάλλευση των δηλώσεων αυτών κατά το δοκούν τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο.

Η αρχική διάγνωση γιατρών και ιατροδικαστών στην Κρήτη έκανε λόγο για πιθανό ανεύρυσμα, καθώς ο ασθενής δεν έφερε εμφανή σημάδια-χτυπήματα στο σώμα και στο κεφάλι.

Απαντήσεις στα παραπάνω έδωσε σήμερα ο γιατρός από το Βενιζέλειο Βασίλης Μωραΐτης, που "κάλυψε" το περιστατικό από την πρώτη στιγμή και μίλησε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

«Έφτασε στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Μωραΐτης, «ως υπερτασικό επεισόδιο, με πίεση στο 21-23, και πήγε στο καρδιολογικό τμήμα. Η αξονική τομογραφία, ωστόσο, έδειξε το μέγεθος του προβλήματος. Η αντιμετώπιση ήταν ταχύτατη. Ο ασθενής, που δεν έφερε κανένα σημάδι χτυπήματος, αλλά που στην ιατρική τίποτε δεν αποκλείεται, διασωληνώθηκε, ενώ κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε τραχειοστομία».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κατάσταση του 46χρονου μπορεί να εξελιχθεί θετικά.

Ν. Χαριτάκης: «Στην Ιατρική συχνά ανατρέπονται τα δεδομένα»

«Στην Ιατρική συχνά ανατρέπονται τα δεδομένα. Δεν έγινε κανένα λάθος. Προσπάθεια συγκάλυψης γεγονότων δεν έγινε και δε θα μπορούσε ποτέ να γίνει», είπε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειου Νίκος Χαριτάκης, μετά και τα σχόλια περί λάθους διάγνωσης των γιατρών και προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων.

Την ίδια ώρα στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια της Κυριακής στο γήπεδο του Ηροδότου μετά τις ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία, που τους άσκησε ο εισαγγελέας.

Ο τέταρτος εμπλεκόμενος στα επεισόδια, ο 32χρονος, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες που βαρύνουν και τους υπόλοιπους τρεις και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News