default-image

Βοηθήστε ένα αγγελούδι 3,5 ετών

Βοηθήστε ένα αγγελούδι 3,5 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη οικογενειακό δράμα κρύβεται πίσω από την έκκληση βοήθειας που απευθύνει σε όλους μας το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου. Αυτήν τη φορά πρόκειται για ένα μόλις 3,5 ετών αγοράκι, το οποίο αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τους γονείς του δυστυχώς, έχοντας σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, να μην μπορούν να του παρέχουν τη θεραπεία που χρειάζεται.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Δίκτυο, πρόκειται για «ένα αγόρι ανασφάλιστο και άπορο, το οποίο πάσχει από αμφοτερόπλευρη σοβαρή συγγενή βαρηκοΐα. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Ακουολογικού Τμήματος ΠΑΓΝΗ, η τοποθέτηση ακουστικού δεν αναμένεται να έχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα» και η επέμβαση στην οποία είναι επιτακτική ανάγκη να υποβληθεί προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα υγείας είναι πανάκριβη.

Όμως, η μόνη σωτηρία ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει και να ζήσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος είναι η τοποθέτηση διπλού κοχλιακού εμφυτεύματος, η οποία ενδείκνυται στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω σοβαρότητας. Δυστυχώς, όμως, είναι πολύ δαπανηρή, αφού στοιχίζει περίπου 20.000 ευρώ...

Για το συνάνθρωπο

Γι' αυτό και το Δίκτυο παρακαλεί όποιον συμπολίτη μας ευαισθητοποιηθεί και μπορεί να βοηθήσει,να το πράξει και παράλληλα να ενημερώσει. «Εμείς, οι άνθρωποι του Δικτύου (μέλη, φίλοι και εθελοντές), είμαστε δίπλα σας για να συντρέξουμε όποιον συνάνθρωπό μας έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Εσείς, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, είναι ζωτικής σημασίας να αγκαλιάσετε και να κάνετε δική σας υπόθεση την προσπάθεια αυτή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου, απευθύνοντας έτσι μήνυμα στον καθένα από εμάς να συμβάλει με τα μέσα που διαθέτει και μπορεί.

Αλληλεγγύη

«Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «λειτουργεί από τις αρχές του 2012 εξ ολοκλήρου με τη βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και έχει εξυπηρετήσει 1.500 ξεχωριστά άτομα με 5.000 ιατρικές πράξεις. Οι πολίτες που ζητούν τη βοήθειά μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Η στελέχωση και η υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης γίνεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς με τους 460 εθελοντές, μέλη ή φίλους του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, http://koinoniaher.gr, στηριζόμενη μόνο στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, χωρίς καμία οικονομική, πολιτική, κομματική ή οποιαδήποτε άλλη δέσμευση, κατεύθυνση, εποπτεία ή υστεροβουλία, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει το έμψυχο υλικό για μία άλλη πολιτική και μία άλλη κοινωνία, που θα υπηρετούν τον άνθρωπο».

Τι μπορείτε να κάνετε

Όποιος λοιπόν θα ήθελε να βοηθήσει τους γονείς, ώστε το 3,5 ετών αγγελούδι τους να μπορέσει να βγει νικητής από τη μάχη αυτή που δίνει, παρακαλείται να ενημερώσει το Δίκτυο στο τηλέφωνο 2813/008.525 (10 π.μ.-12 μ.) ή στο mail [email protected] ή στο λογαριασμό (με την ένδειξη = Κοχλιακό εμφύτευμα) Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα DE 1121862-5 και ΙΒΑΝ GR81 0870 0970 0000 0001 1218 625.  

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News