default-image

Τσίρπας: "Κινδυνολογεί ακατάσχετα ο κ. Σαμαράς, λόγω πανικού"

Ελλάδα
Τσίρπας: "Κινδυνολογεί ακατάσχετα ο κ. Σαμαράς, λόγω πανικού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «ανεύθυνη και ακατάσχετη κινδυνολογία» κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό απαντώντας στα όσα φέρεται να είπε στο εντευκτήριο της Βουλής περί ενδεχόμενου bank-run αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πανικός τον οδηγεί σε ανεύθυνη και ακατάσχετη κινδυνολογία. Ο ρόλος του πρωθυπουργού απαιτεί αίσθηση ευθύνης και όχι ανεύθυνες παρεμβάσεις στο καφενείο της Βουλής», σχολιάσε σχετικά σε συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως «κατάλυση της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε άλλωστε τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός για ενδεχόμενο bank-run ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Αυτό δεν το έχω ακούσει από πουθενά και από κανέναν άλλο ηγέτη. Η κυβέρνηση της χώρας μας θα αλλάξει, όχι γιατί θα γίνει κάποιο πραξικόπημα αλλά με εκλογές, επειδή θα το θέλει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι αποκλειστικότητα η διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό οι πρωθυπουργικές δηλώσεις περί "bank-run" είναι άκρως απαράδεκτες και άκρως επικίνδυνες», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.

Είπε επίσης, σύμφωνα με το enet.gr, ότι λυπάται πάρα πολύ «για το επίπεδο στο οποίο περιέπεσε ο πρωθυπουργός χώρας, να προτρέπει στην ουσία τους πολίτες, αν αλλάξει κυβέρνηση, να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες» και τον κατηγόρησε για «αντιδημοκρατικό παραλήρημα».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού για τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι είναι «επικίνδυνο να λέγεται από τον Α. Σαμαρά ότι είναι πολιτική αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές» και πρόσθεσε: «Μα πού ζητάμε να προσφύγουμε, στη μαφία; Προσφυγή στον ελληνικό λαό θέλουμε να προωθήσουμε. Καταλαβαίνω κάποιος να μη συμφωνεί να γίνουν πρόωρες εκλογές και να έχει την άποψή του και τα επιχειρήματά του. Αλλά να λέει ότι η προσφυγή πρόωρα σε εκλογές, η προσφυγή στους πολίτες, στον ελληνικό λαό, είναι "πολιτική αυτοκτονία», καταλαβαίνετε ότι ξεπερνάει τον Ρουβίκωνα και συνιστά περίπου ένα αντιδημοκρατικό παραλήρημα που δείχνει φόβο απέναντι στον λαό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News