default-image

Ελεύθερος ο Ολλανδός με τους κάκτους των παραισθήσεων

Κρήτη
Ελεύθερος ο Ολλανδός με τους κάκτους των παραισθήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή Ρεθύμνου, ο 57χρονος Ολλανδός και δάσκαλος της γιόγκας, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή έχοντας στην κατοχή του πάνω από 200 παραισθησιογόνους κάκτους, οι οποίοι είναι πρωτοφανείς και παράνομοι στη χώρα μας, αλλά και χασίς. Ελεύθεροι αφέθηκαν επίσης ο 32χρονος Πολωνός, τον οποίο είχε στη δούλεψή του για να καλλιεργεί τα φυτά, αλλά και η 50χρονη Γερμανίδα, η οποία είχε πάει για θεραπεία στο σπίτι του και στην κατοχή της βρέθηκε μικροποσότητα χασίς.

Και στους τρεις ορίζεται δικάσιμος μετά και τα αποτελέσματα τεχνικών υπηρεσιών, που περιμένουν οι Αρχές, μιας και για πρώτη φορά τους απασχολούν τέτοιου είδους φυτά που καλλιεργούσε ο 57χρονος.

Επρόκειτο για κάκτους εισαγωγής, οι οποίοι ήταν μικροί και μεγάλοι κι έφταναν ακόμη και τα 2,5 μέτρα σε ύψος, ενώ όλοι τους ήταν παραισθησιογόνοι. Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο σπίτι του 57χρονου στον Ασώματο του Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Ουσιαστικά επρόκειτο για μια νέου τύπου καλλιέργεια, όπου ο χρήστης μπορεί να βράσει κομμάτια του φυτού, να πιει το ζουμί και να βρίσκεται σε παραισθήσεις για 12 ολόκληρες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως ο 57χρονος, που στο παρελθόν έχει συλληφθεί για χασίς, αλλά και για "σοκολάτα" Ολλανδίας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, φαίνεται πως για την εισαγωγή και καλλιέργεια των μη καλλωπιστικών κάκτων στηρίχτηκε στο σκεπτικό πως οι αστυνομικοί δε θα γνώριζαν για την ιδιότητά τους. Όμως, αποδείχθηκε το αντίθετο από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ρεθύμνου κι έτσι μπήκε τέλος στην παράνομη δραστηριότητά του και ιδιαίτερα κερδοφόρα, καθώς κατασχέθηκε και μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News