Ειδήσεις

ΙΣΑ: Διαμαρτυρίες για ψηφοδέλτια της ΧΑ στις εκλογές

Η απόφαση του προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να επιτρέψει τη συμμετοχή ψηφοδελτίου που υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία ορισμένων από τους υποψήφιους συνδυασμούς στις εκλογές.

Οι τέσσερις από τους 14 υποψήφιους συνδυασμούς, που ζήτησαν τη μη επικύρωση της υποψηφιότητας, τόνισαν ότι «παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ».

Από την πλευρά του, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου τονίζει ότι ερεύνησε το αίτημα των συνδυασμών, όμως, δεν προέκυψαν νομικά ζητήματα από τη συμμετοχή του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου κι έτσι επετράπη η συμμετοχή του στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Οκτωβρίου.

«Η πλειοψηφία του Δ.Σ. προβάλλοντας νομικά ζητήματα προχώρησε στην επικύρωση επιτρέποντας για πρώτη φορά στην ιστορία να συμμετάσχει στις διαδικασίες του ΙΣΑ παράταξη με αρχές ενάντια σε βασικούς κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι τέσσερις συνδυασμοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια