default-image

Απίστευτο: Λεωφορείο non stop για την Αγία Πελαγία (video)

Απίστευτο: Λεωφορείο non stop για την Αγία Πελαγία (video)

H επικινδυνότητα διέλευσης του ΒΟΑΚ, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, χτυπά "κόκκινο" κάθε στιγμή και κάθε λεπτό όταν λεωφορείο κάνει στάσεις για την επιβίβαση και αποβίβαση πολιτών.

Αν και είναι γνωστή, εδώ και χρόνια, η επικινδυνότητα του εγχειρήματος, οι στάσεις των λεωφορείων γίνονταν κανονικά, μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα, καθώς το υπεραστικό ΚΤΕΛ αποφάσισε να καταργήσει τις στάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας, για λόγους ασφάλειας!

Συνέπεια, δημότες, τουρίστες και μαθητές που επιβιβάζονται από το Ηράκλειο με προορισμό την Αγία Πελαγία να αποβιβάζονται στο Φόδελε, αναζητώντας ιδιωτικά μέσα μεταφοράς για να επιστρέψουν στον αρχικό προορισμό τους.

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με το Δήμο Μαλεβιζίου να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες με στόχο την εξεύρεση λύσης.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Διαδρομή χωρίς στάσεις

Από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο δε γίνονται στάσεις σε Παντάνασσα, Παλαιόκαστρο, Λυγαριά και Αγία Πελαγία, ενώ από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο η μοναδική στάση που γίνεται είναι στην επικίνδυνη διασταύρωση προς Αγία Πελαγία.

Πέρα από τον καθορισμό νέων σημείων στο ΒΟΑΚ για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση πολιτών, ο Δήμος Μαλεβιζίου αναζητά λύση στο ζήτημα της κατασκευής κόμβου στην Αγία Πελαγία.

Και ενώ είναι βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, η επίμαχη μελέτη "αραχνιάζει" πάνω από 3 χρόνια στα συρτάρια των αρμοδίων, καθώς η Πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί στο ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News