Ειδήσεις

Χαμόγελα για το κοριτσάκι - Βίντεο ντοκουμέντο της διάσωσης

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι θεράποντες ιατροί του μόλις δύο ετών κοριτσιού που διασώθηκε από το ναυάγιο, το οποίο σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Το μικρό αγγελούδι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Χαριτάκης, το παιδί θα αποσυνδεθεί σταδιακά από τη μηχανική υποστήριξη. Όπως σημείωσε ο κ. Χαριτάκης που επισκέφτηκε σήμερα το παιδί αυτό δείχνει σαφέστατα σημάδια βελτίωσης.

Λίγα 24ωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπου σημειώθηκε το χειρότερο ναυάγιο των τελευταίων ετών, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και οι δραματικές στιγμές διάσωσης των ναυαγών, μεταξύ των οποίων και το μικρό παιδί.

Την ίδια ώρα οι φόβοι για το μέγεθος της τραγωδίας συνεχώς αυξάνονται. Νεκροί θεωρούνται 500 μετανάστες, των οποίων η τύχη αγνοείται από την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά της Μάλτας, όπου το σκάφος τους φέρεται να βυθίστηκε εσκεμμένα από τους ίδιους τους διακινητές.

Δύο Παλαιστίνιοι διασώθηκαν την περασμένη Πέμπτη κοντά στη Μάλτα από ένα παναμαϊκό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ) ανέφερε πως «στο πλεούμενο επέβαιναν περίπου 500 άνθρωποι και πως οι διακινητές προκάλεσαν εσκεμμένα το ναυάγιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια