default-image

"Αν πέσει η κυβέρνηση, δε θα μείνει στις τράπεζες ούτε ευρώ"

Ελλάδα
"Αν πέσει η κυβέρνηση, δε θα μείνει στις τράπεζες ούτε ευρώ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση με μηνύματα που είχαν πολλούς αποδέκτες έκανε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, ο οποίος αιφνιδιαστικά πήγε στο γραφείο του στη Βουλή, συναντήθηκε με βουλευτές και συνομίλησε μαζί τους όπως και με τους δημοσιογράφους. Ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να κλείσει το θέμα των εκλογών και να βάλει φρένο στην εκλογολογία.

«Όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δε θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, θέλοντας να δώσει ακόμη μια απάντηση στο αίτημα του ΑλέξηΤσίπρα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Βουλευτές, σύμφωνα με το imerisia.gr, ανέφεραν μετά τη συνάντηση σε δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός τόνισε πως «εάν πέσει η κυβέρνηση με αφορμή την εκλογή προέδρου, με βάση τα όσα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ, δε θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες».

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς φέρεται να τόνισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και συμβούλευσε τους βουλευτές σε όσους ρωτούν για εκλογές να απαντάνε πως δε θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος με τους Γιάννη Μιχελάκη και Μάξιμο Χαρακόπουλο για το χρέος:

Μιχελάκης: «Πότε βλέπετε να έχουμε τη λύση για το χρέος;».

Σαμαράς: «Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση».

Χαρακόπουλος: «Κύριε πρόεδρε, σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαμε να πάμε με άλλον αέρα ακόμα και σε τυχόν πρόωρες εκλογές».

Σαμαράς: «Αυτό ξεχάστε το. Βγάλτε απ' το μυαλό σας τις πρόωρες εκλογές. Κανένας δε θα μας σύρει σε πρόωρες εκλογές. Αν η κυβέρνηση πέσει λόγω της προεδρικής εκλογής αυτό θα ήταν καταστροφή. Με βάση όσα είπε ο Τσίπρας στην ΔΕΘ δε θα μείνει στις τράπεζες ούτε ευρώ».

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με βουλευτές στο εντευκτήριο κράτησε περίπου τρία τέταρτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News