default-image

«Να προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών»

Κρήτη
«Να προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να προσμετράται κανονικά η προϋπηρεσία στο σύνολό της για όλους τους εκπαιδευτικούς ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, επισημαίνοντας ότι παρατηρείται το φαινόμενο οι εκπαιδευτικοί που αποδέχτηκαν το διορισμό τους και πήγαν σε όλες τις περιοχές της χώρας να έχουν (πολλές φορές) χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από άλλους που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία.

Με τη διάταξη της παρ.2 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 («Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3») σταμάτησε να προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών στις 30-6-2010. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, όμως, κανένας διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν έγινε και οι προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων εκπαιδευτικών γίνονται με βάση την προϋπηρεσία ως τις 30-6-2010.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης, «είναι σημαντικό να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών, καθώς δημιουργούνται αδικίες, αφού αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάστηκαν μετά την 1η Ιουλίου 2010, μέχρι σήμερα κατατάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία από 1/7/2010. Ουσιαστικά, δηλαδή, η προϋπηρεσία χάνεται και υπολογίζεται (ελάχιστα) μόνο μετά τον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο οι εκπαιδευτικοί που αποδέχτηκαν το διορισμό τους και πήγαν σε όλες τις περιοχές της χώρας να έχουν (πολλές φορές) χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από άλλους που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η προϋπηρεσία να προσμετράται στο σύνολό της κανονικά για όλους, καθώς και να λαμβάνεται υπόψη η συνολική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών κατά τη σύνταξη των νέων πινάκων των αναπληρωτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News