Ειδήσεις

Ετοιμάστε την συσκευή σας για το iOS 8

Είτε έχετε ένα καινούργιο iPhone είτε όχι οι πιθανότητες συγκλίνουν στο γεγονός πως θα θέλετε να αναβαθμίσετε την συσκευή σας στο iOS 8 και όλα αυτά που έχει να προσφέρει.


Υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να κάνετε πριν αναβαθμίσετε στην νέα αυτή έκδοση του λογισμικού.Πρώτα θα πρέπει να καθαρίσετε την συσκευή σας που είναι συμβατή με αυτή την αναβάθμιση.Δεύτερον να κάνετε ένα καλό back up χρησιμοποιώντας το iTunes, iCloud ή και τα 2 (Αν το κάνετε και αργότερα αγοράσετε το iPhone 6 ή iPhone 6 Plus θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτό το back up με ασφάλεια)Βήμα 1ο - Είναι η συσκευή σας συμβατή;

Θα χρειαστεί να έχετε μια συσκευή που να δέχεται το iOS 8. Αυτό σημαίνει ένα iPhone από 4s και πάνω, ένα iPad από το iPad 2 και πάνω, όποιο iPad Mini έχετε και τα 5ης γενιάς iPod Touch. Αν η συσκευή σας δεν ανήκει σε κάποια από αυτές τις συσκευές δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι.


Βήμα 2ο - Διαγράψτε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον

Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε backup πολλές εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ειδικά αν έχετε σκοπό να μεταβείτε σύντομα και σε ένα iPhone 6 ή iPhone 6 Plus.

H διαγραφή τον εφαρμογών μπορεί να γίνει απλά κρατώντας παρατεταμένο το δάχτυλο σας πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής που δεν θέλετε αλλά σας προτείνουμε να τις διαγράψετε από τις ρυθμίσεις πηγαίνοντας στα:
Settings > General > Usage > Show All Apps

Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε ακριβώς ποιες εφαρμογές έχετε και πόσο χώρο καταλαμβάνουν στην συσκευή σας. Αν βρείτε κάποιες μεγάλες εφαρμογές που δεν τις χρησιμοποιείτε πλέον τότε η λογική λέει να τις διαγράψετε.Βήμα 3ο - Κάντε διαχείριση των Media της συσκευής σας

Κάποιο από εμάς σίγουρα έχουμε ταινίες ή μουσική στις iOS συσκευές μας που μπορούμε και χωρίς αυτές. Πρώτα ελέγξετε ότι το iTunes Match είναι απενεργοποιημένο:

Settings > iTunes & App Store και γυρίστε το Show All Music και Videos στο OFF.
Μόλις το κάνετε αυτό μπορείτε να μπείτε στις εφαρμογές Music και Video και να διαγράψετε ότι δεν θέλετε πλέον να υπάρχει στην συσκευή σας με ένα απλό swipe.Βήμα 4ο - Οργανώστε την κεντρική οθόνη της συσκευής σας

Μιας και κάνατε τον κόπο να καθαρίσετε την συσκευή σας από εφαρμογές που δεν θέλετε ίσως είναι καλή ιδέα να τις οργανώσετε σωστά. Μια καλή ιδέα είναι να έχετε τις παρόμοιου είδους εφαρμογές σας μέσα σε φακέλους με συγκεκριμένο τίτλο.Βήμα 5ο - Κάντε Back up την συσκευή σας

Τα παραπάνω βήματα δεν έχουν αξία αν τελικά δεν κάνετε back up την συσκευή σας πριν την αναβαθμίσετε στο iOS 8. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud ή το iTunes για να κάνετε το back up αυτό ή ακόμη και ένα συνδυασμό και τον δύο.

Το iCloud κάνει back up τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρίσκονται στο Camera Roll, διάφορες ρυθμίσεις της συσκευής σας, τα δεδομένα των εφαρμογών σας, τα μηνύματα σας και τους ήχους κλήσης σας.

Για να ενεργοποιήσετε το iCloud πηγαίνετε στα:
Settings > iCloud > Storage & Backup και γυρίστε το iCloud Backup στο ON.

Από την άλλη πλευρά το iTunes είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε back up την συσκευή σας μιας και μπορείτε να αποθηκεύσετε ακόμη περισσότερα πράγματα από ότι στο iCloud.

Έτσι λοιπόν κάνοντας back up εκεί πέρα από τα παραπάνω που αναφέραμε θα σώσετε και λογαριασμούς του Ημερολογίου σας, τα bookmarks του Safari, τα δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης, τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, τις σημειώσεις σας, τις ρυθμίσεις δικτύου, το ιστορικό κλήσεων και πολλά ακόμη.Πηγή: appleworldhellas.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια