default-image

Συλλαλητήριο για τον Π. Φύσσα

Κρήτη
Συλλαλητήριο για τον Π. Φύσσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα διοργανώνουν φορείς και σωματεία του Ηρακλείου αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης ν. Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος", το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το Σωματείο Περιοδευόντων Πωλητών ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων-παράρτημα Κρήτης, καθώς και οι πολιτικοί και άλλοι φορείς: ΣΕΚΑ, συνελεύσεις πολιτών, φοιτητικοί σύλλογοι, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ Ηρακλείου και ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ήταν Σεπτέμβρης του 2013, τότε που οι εργαζόμενοι οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί το λαό στη φτώχια και την εξαθλίωση, και οι φασίστες της Χ.Α. δολοφονούν τον αντιφασίστα Π. Φύσσα, παγώνοντας την ελληνική κοινωνία και σκορπώντας τον τρόμο.

Είναι πρόκληση ότι δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, της εγκληματικής  συμμορίας των δολοφόνων που οργάνωναν ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις με τις πλάτες των κυβερνήσεων, της ΝΔ και  της Αστυνομίας στις γειτονιές μας, τη στιγμή που ξεκίνησαν ξανά τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια και τους Αμπελοκήπους, σε βάρος ομοφυλόφιλων στο Παγκράτι, σε βάρος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών στον Πειραιά, αλλά και σε πόλεις και χωριά όλης της χώρας. 

Όμως το πρόβλημα δεν περιορίζεται στους φασίστες και στη Χρυσή Αυγή. Όσοι κερδίζουν από τα μνημόνια εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι και μεγαλοκαναλάρχες) τους χρηματοδοτούν για να ανοίγουν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές μας και τους χρησιμοποιούν όποτε τους χρειαστούν για την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών τους. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνει ξανά πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να συνεχιστεί η άθλια πολιτική των μνημονίων, της φτώχιας, της ανεργίας, του ρατσισμού, του πολέμου και των επιστρατεύσεων. Την ώρα που ζητά από το λαό να πληρώσει την κρίση του συστήματος και αφαιρεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, πλήρως υποταγμένη στις επιταγές των ισχυρών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, μετατρέπει την Ελλάδα σε προμαχώνα των ψυχροπολεμικών τους σχεδιασμών.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό είναι αντιμνημονιακή και αντικυβερνητική μάχη. Είναι μάχη για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ισονομία και τη δικαιοσύνη.

Όλοι και όλες εμείς οι εργαζόμενοι, που εξοργιστήκαμε από τις απολύσεις των καθαριστριών,  των σχολικών φυλάκων, των εκπαιδευτικών και των άλλων διαθέσιμων, το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αξιολόγηση στο δημόσιο, τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, την απόφαση-σκάνδαλο του δικαστηρίου της Πάτρας που αθώωσε τα αφεντικά της φράουλας στη Ν. Μανωλάδα που πυροβόλησαν δεκάδες μετανάστες εργάτες γης, θα δώσουμε δυναμικό "παρών" στα καλέσματα για ένα αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο και σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, και τους μαθητές στα σχολεία, να κάνουν δικιά τους υπόθεση τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη,απαιτώντας να μπουν στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News