default-image

Ούτε σταγόνα στον Κατσαμπά

Κρήτη
Ούτε σταγόνα στον Κατσαμπά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ξενοδόχος είχε χτίσει πάνω σε αγωγό νερού που υδροδοτεί το Ηράκλειο από τη Σταλίδα, με συνέπεια το Σάββατο το πρωί ο αγωγός να σπάσει και να χάνει η πόλη του Ηρακλείου κάθε μέρα, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, πάνω από 400 κυβικά νερού. Το αποτέλεσμα; Να υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση της πόλης μέχρι και χθες και σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και σήμερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες του κόσμου, όπως τόνισε στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Στειακάκης, ζητώντας την κατανόηση των Ηρακλειωτών!

«Δεν το ήξερα», υποστήριξε ο ξενοδόχος, που ωστόσο, χτίζοντας πάνω στον αγωγό, προκάλεσε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έτσι, χθες, από την οδό Καλησπερίδων στον Πόρο δεχτήκαμε παράπονα των κατοίκων που λένε πως για 4-5 μέρες δεν έχουν νερό και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.

«Το Σάββατο το πρωί έσπασε ο αγωγός. Μέχρι και σήμερα, που έγινε η επισκευή του, είναι λογικό ότι το Ηράκλειο αντιμετώπιζε πρόβλημα», είπε στη "Νέα Κρήτη" χθες ο Γιώργος Στειακάκης. «Ευελπιστούμε ότι μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) όλοι θα έχουν πάρει νερό και θα λυθεί το πρόβλημα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, «ο ξενοδόχος ειδοποίησε την Κυριακή, οπότε και ήταν αδύνατον λόγω ημέρας να γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς. Το θέμα είναι πάντως ότι δεν μπορεί κανείς να χτίζει πάνω σε αγωγό της ΔΕΥΑΗ. Και αν ο ίδιος δεν το ήξερε, δε βρέθηκαν άλλοι αρμόδιοι να τον ενημερώσουν;».

Στο μεταξύ, πάντως, οι κάτοικοι της οδού Καλησπερίδων λένε στην εφημερίδα μας ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα όχι μόνο στη γειτονιά τους, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, αφού δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των νοικοκυριών τους σε θέματα καθαριότητας κυρίως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή του χώρου τους.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ τονίζει ότι η Επιχείρηση με έγκαιρη ανακοίνωσή της είχε ενημερώσει τους Ηρακλειώτες για τη βλάβη και είχε ζητήσει τόσο την οικονομία του νερού, όσο και την κατανόησή τους.

«Πρέπει ο κόσμος να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις μας και όσο μπορεί να ενημερώνεται», καταλήγει ο Γιώργος Στειακάκης, ο οποίος επισημαίνει το ευτύχημα ότι ο καιρός έχει κάπως "κρυώσει" και οι καταναλώσεις νερού μειώθηκαν.

Η "Λαϊκή Στάση Πληρωμών"

Με επιστολή της προς το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Στάση Πληρωμών" αναφέρει:

«Σας μεταφέρουμε αίτημα των κατοίκων της περιοχής Κατσαμπά οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη νερού που τους αναγκάζει να προμηθεύονται αυτό το δημόσιο αγαθό με βυτία, το κόστος των οποίων (30 €/τόνος) επιβαρύνει τα χαμηλά εισοδήματά τους.

Είναι απαραίτητη η μέριμνα από πλευράς της ΔΕΥΑΗ, ώστε να υπάρχει υδροτότηση στην περιοχή αυτή και επιπλέον αφαίρεση οποιασδήποτε χρέωσης από το λογαριασμό των παθόντων για το ανάλογο διάστημα.

Αναμένουμε την απάντησή σας το ταχύτερο δυνατόν».

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News